Fontosabb frissítéseket adott ki az Apple

Letölthető az iOS 16.3, a 15.7.3, az új iPadOS 16.3, de kapott frissítést a Mac, a Watch és a TV is.

Múlt hét végén írtunk róla, hogy hamarosan nagyobb bugfix érkezik az iPhone-okra, ez hétfőn este elérhetővé is vált minden felhasználó számára. Új információ az iOS 16.3 és az iPadOS 16.3 frissítéssel kapcsolatban, hogy két nagyobb biztonsági hibát is foltoz a WebKitben, melyen keresztül támadás érhette az eszközöket a böngészőn keresztül elért tartalmon át. A teljes patch-listát itt megtalálni, a hibákat az iPhone 5S-ig visszamenőleg foltozza az Apple, így az iOS 12-n lévő eszközök is kaptak frissítést (iOS 12.5.7), valamint az iOS 15-öt használó felhasználók is telepíthetik a 15.7.3-as rendszert a javításokkal.

Reggel jelzett az iPhone 13 Mini nálam, hogy új frissítés érkezett.
Reggel jelzett az iPhone 13 Mini nálam, hogy új frissítés érkezett. (forrás: Mobilaréna) [+]

A frissítés leírása szerint immáron használhatók biztonsági hardverkulcsok, megérkezett a második generációs HomePod támogatása, az iCloud immáron minden adatot titkosít, a vészhelyzeti SOS ezentúl két gomb folyamatos nyomva tartását igényli, a Freeform applikációban javítottak egy hibát, mely miatt nem jelent meg néha a berajzolt tartalom. Emellett korrigálták az iPhone 14 Pro modelleken tapasztalt csíkozódó problémát és javították azt a hibát is, mely miatt nem jelent meg normálisan a háttérkép egyeseknél. Aki telepítés előtt szeretné megnézni, hogy néznek ki az újdonságok, annak ajánlom a 9to5Mac videóját:

Az iPhone-t és iPadet érintő biztonsági javítások megérkeztek a Mac számítógépekre is (macOS Ventura 13.2, Monterey 12.6.3, Big Sur 11.7.3), az Apple TV eszközök is kaptak frissítést a tvOS 16.3 személyében, valamint frissült az óra, telepíthető a watchOS 9.3 is. A frissítés OTA-ként elérhető minden felhasználó számára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés