Megjelent az iOS 16.4 béta

Webes értesítések, béta profilok és szoftverek telepítésének egyszerűsítése, új emojik érkeznek az új szoftverben.

Hirdetés

Elérhetővé tette az Apple az iOS 16.4-es, iPadOS 16.4-es, watchOS 9.4-es, tvOS 16.4-es, valamint macOS Ventura 13.3-as operációs rendszerek fejlesztői béta változatát. A végleges szoftververzióra tavaszig várni kell, vélhetően március 20 környékén indul el a publikus OTA. Az iOS-eszközökre elérhetők lesznek a frissítéssel új emoji karakterek, ukrán nyelven prediktív billentyűzet, koreai nyelven autokorrekt, és a WebKit frissítésével megjelenhetnek majd Safarin keresztül érkező webes push értesítések, főképernyőre kitűzhetők lesznek webes appok, harmadik féltől származó böngészőből (például Chrome) pedig gyorshivatkozások a főképernyőre.

Így néznek majd ki a webes push értesítések.
Így néznek majd ki a webes push értesítések. [+]

Az iOS 16.4-től kezdődően azok, akik részt vesznek az Apple fejlesztői vagy publikus béta programjában, az érkező béta-frissítéseket közvetlenül a telefonról is tudják majd menedzselni. Ehhez a beállítások között a szoftverfrissítés menüpontot kell megkeresni, ott választhatják ki, hogy melyik frissítést szeretnék letölteni, valamint az is könnyebben ki- és bekapcsolhatóvá válik, hogy a készülék csak letöltse-e vagy telepítse is automatikusan a frissítéseket.

Frissítésekre vonatkozó beállítások az iOS 16.4-ben.
Frissítésekre vonatkozó beállítások az iOS 16.4-ben. [+]

Megújul az eredetileg a 16.2-es verzióval szánt, majd a bugok miatt visszatartott HomeKit architektúra is, a frissítést követően javulnia kell az okos otthoni kiegészítők kommunikációjának. Frissül a Podcastek és az Apple Music alkalmazás is, a CarPlay-en keresztül ott lehet folytatni a Podcastekből, ahol a felhasználó korábban abbahagyta a hallgatást, az Apple Musicban pedig könnyebben elérhető helyre kerül a profil elérése.

Új emotikonok az iOS 16.4-ben.
Új emotikonok az iOS 16.4-ben. [+]

Azok, akik rendelkeznek AppleCare biztosítással, a telefonjukon keresztül láthatják majd, érvényes-e még a garancia a készülékekre. Frissül a Parancsok alkalmazás, immáron lehet kezelni a telefon kijelzőjének zárolását, a mindig éber kijelzőt, valamint iPaden a Stage Managert is a funkcióval. Plusz, beállítható már a parancsok közé, hogy Siri felolvassa az értesítéseket.


[+]

A Mastodon alkalmazásból küldött linkek előnézeti képet kapnak iMessage-ben, a törökországi 5G-hálózatokra ezentúl képesek lesznek felcsatlakozni az iPhone-ok, az AoD külön beállítási lehetőséget kap a Fókusz módokban, a Tippek között ezentúl lehet az összes iPhone-nal használható Apple kiegészítőről információkat keresni, a vészhelyzeti műholdas segélyhívó funkció pedig pontosabb adatokat fog szolgáltatni arról, hány órán / percen belül lesz a készülék látóterében a következő műhold, melyen keresztül a segélyhívást el lehet indítani. Valamint azokon a helyeken, ahol elérhető az Apple Card hitelkártya-szolgáltatás, megjelenik a megtakarítások lehetősége az iPhone Tárca alkalmazásában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés