Problémák adódtak az Android 8.1-gyel

December elején startolt az Android 8.1 a Google tavalyi referenciamobiljaira, az idei Pixelekre, illetve a Nexus 5X-re, Nexus 6P-re és a Pixel C tabletre. Néhány kisebb, kényelemfokozó intézkedésen túl a processzor dedikált képfeldolgozó egységét is aktiválták az új verzióval, így már a Visual Core segédprocesszor is besegít a képalkotásba. Egyes felhasználók ugyanakkor problémákat jelentettek az új szoftverrel kapcsolatban. Egyébként már a frissítés kiadásának napján.

Nexus 5X
Nexus 5X [+]

Az Android 8.1 Issues témát közel egy hónapja nyitották a Google Support fórumán, amire eddig nem érkezett megoldás a gyártótól, noha a probléma látszólag az összes 8.1-es futó készüléktípust érintheti. A Google az AndroidCentral kérdésére annyit válaszolt, hogy utánanéznek a dolognak. A probléma főleg a simításra épülő gesztusokhoz köthető, az első eset a zárolt képernyő feloldásának nehézkességét írja le. A mintázat vagy PIN kód beütéséhez felfelé kell simítani a képernyőt, a frissítés után viszont csak a többedik próbálkozás hozta meg a kívánt eredményt.

A Pixel 2 is érintett
A Pixel 2 is érintett [+]

A későbbiekben ehhez hasonló diszfunkciókat jelentettek, szintén a zárolt képernyőn. A hívások fogadása, illetve elutasítása a szokásos mozdulatra csak nehezen, vagy egyáltalán nem sikerült a felhasználóknak, illetve egyes esetekben az értesítések eltüntetése sem ment az értesítősávról, ami szintén hasonló mozdulattal történik normál esetben. Három, négy próbálkozás minimum szükséges az egyes értesítések elvetéséhez, amit roppant bosszantónak találnak az érintettek; ez konkrétan egy Pixel 2 készülék esetében merült fel. A Redditen szintén többen jelezték a problémát, a Google ezidáig viszont (látszólag) nem tett lépéseket az ügyben.

Előzmények

Hirdetés