Újabb probléma a Pixel 2 XL-lel

Szépen gyűlnek a papíron remek Google referenciatelefonok hibái. A Pixel 2-ről Zack Nelson keze alatt kiderült, hogy a SIM-tálca alatti részen nem az igazi a fémváz struktúrája, így komolyabb erőbehatásra meg lehet törni a hátlap irányában, úgyhogy ráülni nem javallott. A „prémium hibrid bevonat” fantázianevű, fém helyett műanyagszerű tapintást kölcsönző festés hajlamos az elszíneződésre. Megjelent a Pixel 2 XL P-OLED kijelzőjén maszatoldódás és beégés, és úgy tűnik a polarizálás sem az igazi.

A tulajdonosok közül többen számoltak be arról, hogy ha csak kicsit is megdöntik a telefont és nem tökéletesen szemből pillantanak az 1440 x 2880 pixeles panelre, az kékesen elszíneződik. A fenti videó pedig azt demonstrálja, hogy a Google által egyébként külön kiemelt, cirkuláris polarizálóréteg lehet a felelős. Ezt a réteget azért szokták felvinni a telefonokra, hogy napszemüvegben látni lehessen a megjelenített tartalmakat. Nélküle ugyanis nagyjából egy szürke massza látszik, lásd jobbra a tavalyi Pixelt a videó második felében. A Pixel 2 XL sokkal jobban látszik napszemüvegben, napfény alatt, a polarizálóréteg típusa miatt ugyanakkor valóban elég csak kissé megdönteni, és máris változnak a megjelenített színek.

Ez ráadásul nem egy olyan „probléma”, amit egy frissítés megold, a gyártósoron kell megoldást találni rá, már ha a Google hibaként kezeli. A hírek szerint a Pixel 2 XL-t és P-OLED kijelzőjét is az LG gyártja a Google számára, a kisebbik dél-koreai gyártó pedig közvetlen riválisa a nagyobbiknak, és nem ritka a Samsunggal való oda-vissza szurkálódás, mondjuk akkumulátorügyben. Az utóbbi meglehetősen „jókor” időzítette saját AMOLED paneljait elismerő videóját, amelyben a szakma dicséri az egyébként akár 1000 nites fénysűrűséget is elérő megjelenítőket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés