Októberben tényleg startot vesz a Huawei Mate X

A kínai ügyfélszolgálat októberre ígéri a hajlítható Mate X-ek elérhetőségét, novemberben pedig a globális forgalmazás is megkezdődik.

Richard Yu az IFA-n már jelezte, hogy a Huawei Mate X októberben, de legkésőbb novemberben már megvásárolható lesz és úgy tűnik, tartják is az ütemtervet. Az ügyfélszolgálat Kínában szintén megerősíti az októberi elérhetőséget a még Kirin 980-al szerelt eszköz esetében. Nem kizárt viszont, hogy a Huawei kétféle modellt ad ki, alapvetően logikus is lenne az idő közben bemutatott, integrált 5G modemmel dolgozó Kirin 990-es szettet használni.

A Google szolgáltatásainak megléte viszont kérdéses. A Huawei Mate 30 és Mate 30 Pro szimplán bemutatkozott AOSP Android 10-zen futó EMUI 10-zel, de Google nélkül, Huawei Media Services-zel és App Gallery-verl, amit egyébként nem lehetetlen a keresőóriás kínálatával is kiegészíteni, csak egyáltalán nem hivatalos módon. Egyelőre úgy tűnik, hacsak nem történik előrelépés a két fél között, a Mate X is nélkülözni fogja a kínai piacon kívül mindenhol elég fontos alapszolgáltatásokat és alkalmazásokat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés