Hirdetés

Duplán hajlik, mégse üzemel a TCL prototípusa - egyelőre

A Mate X-nél is nagyobb képernyőfelületet nyújthat a leporellószerűen összecsukható TCL koncepciókészülék.

Ha 2019 az összehajtható kijelzős mobilok óvatos bevezetéséről szólt, akkor 2020 a szélesebb körű elterjedés éve lehet, és a piacon lévő típusok mellett már a TCL-nek is vannak elképzelései.


(forrás: CNet)

A legújabb, a CNet jóvoltából fényképeken is megcsodálható darabnak ugyan még se neve, se működő kijelzője, szóval akár rá is lehetne fogni, hogy nem igazi prototípus, csak amolyan koncepció.


(forrás: CNet)

Ám éppen a hajlítómechanizmus megoldása a legfőbb probléma, és csak ez után lehet olyasmivel foglalkozni, mint a flexibilis kijelző felrakása, majd a képernyő sérülésének kiküszöbölése több ezer hajlítás után. Az alapok pedig már adottak.


(forrás: CNet)

A leporellószerű, két helyen hajlítható megoldás életképes lehet, ha a végeredmény összecsukva kellően vékony marad, hiszen a készülék így zsebre vágható, nyitott állapotban viszont táblagépes felület jut a felhasználónak.


(forrás: CNet)

Az itt demonstrált készülék 10"-es kijelzőt kínál majd, elöl egy, hátul négy kamerával rendelkezik, arra viszont nincs garancia, hogy valaha tényleg megjelenik.


(forrás: CNet)

A hajtogatható termékkategória ugyanakkor új presztízsfrontot indított a gyártók között, úgyhogy elég valószínű, hogy a kedélyek puszta borzolása mellett a TCL konkrétan megvásárolható termékkel készül. Egy ilyet mi is szívesen kipróbálnánk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés