Így kerülhetnek Google appok a Mate 30-ra - nem hivatalosan

Az AndroidAuthority demonstrálja a harmadik féltől származó, nem feltétlenül biztonságos megoldást, amíg a gyártó a megbízható forráson dolgozik.

Hirdetés

Kétségtelenül az ősz egyik kulcsterméke lehet a Mate 30 Pro, legalábbis ott, ahol a négy hátlapi kamerából két 40 megapixeleset kínáló, 1100 eurós csúcstelefon kapható lesz. Ez első körben a Kínai Népköztársaságot jelenti, ahol nincs jelen a Google, illetve pár ázsiai, esetleg európai piacot, ám ezen a vonalon még a gyártó nem pontosított, noha húszmilliós eladásra számít minden variációt illetően.

A Mate 30 Pro és a Mate 30, Google szolgáltatások nélkül
A Mate 30 Pro és a Mate 30 Android 10-zel, de Google szolgáltatások nélkül [+]

A Münchenben demózott készülékek az amerikai tiltás miatt AOSP-s Android 10-et futtattak EMUI 10-zel és egyelőre jó pár kínai alkalmazással, Google nélkül, és a Huawei saját App Gallery áruháza is főként ázsiai tartalmakat kínál. Igaz, kezd egyre több magyar alkalmazás is felbukkanni, és a saját ökoszisztémára a gyártó egymilliárd dollárt költ. Az Android Authority hosszabb időre is használhatta a csúcstelefont, lent egy 7680 FPS-sel készített, szuperlassított felvétel is látható, ám talán fontosabb tény, hogy egy harmadik, nem hivatalos féltől származó alkalmazással sikerült feltenni a készülékre a Google alkalmazásokat.

Az oldal hangsúlyozza: az LZ Play egy nem hivatalos, tehát a Huawei vagy a Google által nem támogatott megoldás, és az APK telepítésekor egy sor kritikus engedélyt meg kell adni. Az utasításokat, majd egy újraindítást követve ugyanakkor elérhetővé válik a Play Áruház, azt elindítva, a szokásos Google-féle bejelentkezés után pedig a hivatalos androidos alkalmazáspark. A keresőóriás persze az efféle megoldás ellen kifejezetten óva inti a felhasználókat. Ám a tény az tény marad: az Android nyitott mivolta lehetővé teszi, hogy a hivatalos mellett nem hivatalos forrásból is elérhetőek legyenek a Google kulcsszolgáltatásai.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés