Kicsomagolták a Huawei Mate X-et

Elvileg már tömeggyártásban az összehajtogatható különlegesség, videó is érkezett hozzá.

A Galaxy Fold és persze a Royole Flexpai már piacon, úgyhogy már csak a Mate X megjelenése várat magára az összehajtható kijelzős termékek 2019-es listájáról, amit nem siet el a Huawei, nem szeretne ugyanis olyan negatív visszajelzések áradatába futni, mint fő riválisa. A gyártó jóformán fél éve a Mate X tökéletesítésén dolgozik, és őszi hír, hogy a Kirin 980-as kiszerelés mellett érkezik egy Kirin 990-es is.

A Mate X összecsukva
A Mate X összecsukva [+]

A Huawei a Mate 30 premierjén október végi startot vetített előre, a Huawei Central pedig úgy tudja: ekkor valóban listázni fogják Kínában az eszközt, forrásai szerint ugyanis megindult a tömeggyártása. Ez utóbbi mondjuk erősen túlzás: várhatóan limitált darabszámban lesz elérhető ez a hajtogatható kijelzős eszköz is, aminek az érdekessége az egyetlen, noccsmentes, kifele hajló, 8"-es OLED panel, ami egyszerűen elegánsabb és letisztultabb hasonló riválisainál.

Egy kicsomagoló videó is felbukkant a tablet/telefon hibridhez, ami egyébként 161,3 x 78,3 x 11 milliméterével, összecsukott állapotban nem is olyan hatalmas, bár a 295 grammos tömege jól lehúzza majd a zsebet. Ott persze bőven lesz hely, lévén a Mate X ára lenullázza a pénztárca tartalmát. A különlegesség nyugati elérhetősége nagyban függhet a felhasználói visszajelzések mellett a Google-licenc megkapásától is.

Előzmények

Hirdetés