5G a kulcsszó a Huawei-nél is

Elérhető Kínában a Mate 30 család 5G-s változata és előrendelhető a Mate X, aminek Kirin 990-es variánsa jövőre érkezik.

Magyarországon is van már lakossági 5G hálózat a Vodafone jóvoltából, és többek között a Mate 20 X ilyen modemmel szerelt változata használhatja azt. Ez persze egy Kirin 980-as cucc, miközben a Mate 30 család Kirin 990-nel mutatkozott be, ennek 5G-s variánsa pedig rekorder, 10,3 milliárd tranzisztorral rendelkezik, és a TSMC új, 7 nm-es EUV litográfiáját használja.

A Mate 30 Pro Kínában már 5G-s változatban is elérhető
A Mate 30 Pro Kínában már 5G-s változatban is elérhető [+]

Ez némi teljesítményelőnyt jelent a 4G-s Kirin 990-hez képest, fontosabb talán mégis a beépített 5G-s Balong modem, és a Mate 30, illetve a Mate 30 Pro is kapott ezzel a rendszerchippel szerelt variánst. Ahogy a gyártó előrevetítette, ezek Kínában pár héttel a 4G-s kiszerelések után kerültek piacra a napokban - ott egyébként problémamentes az értékesítés, hiszen a Google a szolgáltatásaival eleve nincs jelen.

A Huawei a Mate X piacra szánt változatát is bejelentette, amely az ázsiai országban kosárba helyezhető Kirin 980-nal és 5G modemmel. Korábban arról pletykáltak, hogy befuthat a Kirin 990 5G-s változat is - ez annyiból igaz, hogy valóan lesz ilyen összehajtható kijelzős készülék, ám ez apró változásokkal és Mate Xs titulussal fog picit később, 2020 márciusában polcokra kerülni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés