Novemberig kitolódhat a Mate X startja

Az ősz valamelyik hónapjában esedékes a polcra kerülés, 2020 elején pedig érkezhet a második hajlítható kijelzős Huawei kütyü.

Nem akar a Galaxy Fold sorsára jutni, azaz az esetleges minőségbeli hibákat a publikum elé tárni, ezért a Huawei úgy döntött: addig nem dobja piacra a méregdrága, kifele hajló Mate X tablet/telefon hibridet, amíg az minden szigorú minőségbiztosítási teszten rendben át nem megy. Korábban szeptemberi startot emlegettek, most viszont úgy értesült a TechRadar, hogy némileg tágabb intervallumban, szeptember és november között kerül polcokra valamikor.

Kezünkben a Mate X február végi verziója
Kezünkben a Mate X február végi verziója [+]

Az elmúlt időszakban a a gyártó többek között a hajlítómechanizmuson dolgozott, ami egyébkén a Fold esetében is kényes konstrukciós pont volt. Ezzel a Samsungé lehet az elsőség a piacra kerülés tekintetében, amely biztosan az ősz első hónapjától lesz szűk körben elérhető (ha valami közbe nem jön), Persze a kevésbé elegáns formájú Royole FlexPai tiltakozik, hiszen már tavaly bemutatták és rég óta megvásárolható.

A Huawei ellenben már 2020 elején elhozhatja második hajlítható kijelzős modelljét, ez pedig a Mate X hátlapi (a hajlításban részt nem vevő) acél elemeit üvegre cserélheti, így mögé újabb érintőpanel kerülhet, növelve a kijelzők számát. A TechRadar egyébként úgy tudja, a Huawei kipróbálta a hátlapot alumínium konstrukcióval is, ám az nem volt elég tartós, egy másik teszt alatt lévő modell pedig a kijelző aljáról kihúzható panelt képzelt el, bár ez a technológia tartós konstrukcióval még évekkel odébb lehet.

A Royole már kézitáskára is hajlítható kijelzőt szerelt, előrevetítve a jövő évtized divathullámát
A Royole már kézitáskára is hajlítható kijelzőt szerelt, előrevetítve a jövő évtized divathullámát [+]

Az látszik csak bizonyosan, hogy az elkövetkező évtizedet az összecsukható és feltekerhető megjelenítők határozhatják meg, az viszont még kérdéses, hogy az elképesztően magas előállítási és végfelhasználói ár mikor mérséklődik annyira, hogy ennek előnyeit az egyszeri felhasználó saját tulajdonában is kihasználhassa.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés