Nemsokára itt a Daydream 2.0

Hirdetés

Tavaly indult útjára a Google saját virtuális valóság platformja, a Daydream, és került piacra az okostelefont befogadó Daydream View szemüveg, távirányítóval. A kompatibilis mobiltelefonok száma ugyanakkor még mindig elég alacsony, ezért is jó hír, hogy a nyáron a két Galaxy S8 is megkapja a támogatást, akárcsak a következő LG csúcsmobil. Sőt: önálló, azaz se PC-t, se mobilt nem igénylő VR-sisakok is érkeznek, a HTC és a Lenovo máris bejelentette saját fejlesztéseit.

Ezért is fontos, hogy maga a platform is fejlődjön, és hamarosan befut a 2.0-s verzió, Daydream Euphrates néven. Az újdonságok listáján szerepel a VR-ben éppen zajló móka rögzítésének a lehetősége. Sőt: mindezt ki lehet majd vetíteni az otthoni nagy képernyőre is, hogy a családok és a barátok irigykedve nézhessék, mit alkot a szemüveg mögött megbújó illető. A VR-élményeket szélesebb körben meg lehet majd osztani a platformon belülről, emellett közös YouTube VR-videózásra is invitálni lehet másokat.

Ami a fejlesztőket illeti, egyszerűbben és gyorsabban viszontláthatják programkódjuk változásait a virtuális térben, ennek Instant Preview a never. A Daydream egyébként kompatibilis a WebVR platformmal, a nyártól pedig elérhető lesz a Chrome VR, a virtuális térben való böngészésért. AR, azaz kiterjesztett valósághoz passzoló netezés is érkezik, bár nekünk a véleményünk a Gear VR-böngészés után az, hogy a Mobilarenát a legjobb hagyományos körülmények között olvasni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés