Továbbra is a Gear VR dominál a virtuális valóság piacon

Ahogyan az okosórák, úgy egyelőre a virtuális valóság kiegészítők sem fogynak sokmilliós darabszámban negyedévente. Sőt: a VR piac egyelőre szűkösebb és szétszórtabb is, hiszen van, amely csak egy érzékelőkkel felvérezett, telefont befogadó, passzív szerkezet (Gear VR), van, amit egy konzolhoz vagy PC-hez kell csatlakoztatni (Playstation VR, Oculus Rift), és van, amely az erőgép mellett lényegében egy üres szobát is megkíván (HTC Vive). Egyébként pont ezért az utóbbival a legnagyobb az alternatív valóságélmény, viszont a legkönnyebben a Gear VR-féle, Samsung/Oculus megoldást lehet szállítani, illetve kábelek nélkül talán a legkényelmesebb használni is.

A vastag szivacs kényelmes viselést biztosít
Roppant népszerű volt a Gear VR az első negyedévben, pedig a kontrollerrel szerelt variáns csak a másodiktól kapható [+]

A Galaxy telefonok rajongóinak remek hír, hogy az első negyedévben nem kevesebb, mint 782 ezer darab fogyott a valamely Samsung csúcsmobilt megkívánó kiegészítőből, pedig ebben még benne sincs a legfrissebb, kontrollerrel felszerelt darab, amely nem mellesleg tágítja a virtuális horizontot, hiszen szabadabbá válik vele a (kompatibilis) játékok és alkalmazások irányítása. Ráadásul a Galaxy S8 hardverével azt tapasztaltuk, hogy a VR-élmény látványosabb, akadásmentesebb és a készülékház sem melegszik, úgyhogy a Samsung lendülete kitarthat ezen a szűk piacon a következő hónapokra is.


A szemüveg csak a HTC Vive szett egyik alkotóeleme [+]

A második helyen a PlaySation VR végzett 375 ezer gazdára talált darabbal, míg a nyilván drágább HTC Vive (95 ezer darab) és az Oculus Rift (64 ezer darab) szerényebb mutatókkal kellett beérje. A Google Daydream View valahol a két csoport között végzett (170 ezer darab), viszont egyértelmű sikernek tudható ez be, lévén alig pár hónapja startolt el a platform és a kiegészítő is. A Gear VR eladásait nyilván meglendítette, hogy roppant népszerűek a Galaxy csúcstelefonok, és nem egyszer közös akció keretében lehet a szemüveghez is hozzájutni.

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Gear VR kontrollerrel - bemutató

    Távirányítót kapott a Gear VR, amely a szemüveggel és attól függetlenül is megvásárolható. Megnéztük, mennyire praktikus és milyen tartalmak érhetők el jelenleg hozzá.

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

  • VR-ban a Samsung az első

    Több Gear VR kelt el tavaly, mint Oculus Rift, HTC Vive és PSVR együttvéve, számolgatta egy elemzőcég.

  • HTC Vive – álomból valóság

    Kipróbáltuk a HTC és a Valve által közösen fejlesztett virtuális valóságot, amely lehetővé teszi a térben való mozgást és a kezeink használatát is. Köröket ver mindenre, amit eddig láttunk.

Hirdetés