Minimális kávával és zéró Androiddal érkezik a Huawei P50?

A képernyővédő üveg lekanyarodó kijelzőre utal, kínai pletykák pedig HarmonyOS-re a fedélzeten.

Nem lett egyszerűbb a Huawei gyártósori vagy szoftveres helyzete Joe Biden amerikai elnök megválasztása után sem, úgyhogy a nemzetközi piacon jócskán visszaesett a Google-licencet elveszített, HMS ökoszisztémás telefonok iránti kereslet. A Honor leválásával az anyacég némi lélegzetvételnyi szünethez jutott, már ami a gazdasági mutatókat illeti, és úgy tűnik: a P50 család fejlesztése is előrehaladott állapotban van.

Védőüveg a P50 Próra
Védőüveg a P50 Próra (forrás: Weibo)

Méghozzá olyannyira, hogy a HuaweiCentral március végi bemutatóval és áprilisi kínai értékesítéssel számol, az viszont nem világos, hogy ezt mikor követheti a nemzetközi, és honnan lesz a márkának ehhez elég chipje. Egy Weibón felbukkant képernyővédő mindenesetre épp olyan négy oldalon lekanyarodó edzett üvegre számít a P50 Pro esetében, mint amilyet a P40 Pro viselt, csak lehet, hogy sikerült tovább faragni a kávákon. Ami pedig a szoftvert illeti, a P50 széria lehet az első a márkától, amely Android helyett a hasonló kódra és a zöld robotos alkalmazások futtatására képes HarmonyOS-sel érkezik, az ugyanis már a harmadik bétaváltozatnál tart.

Képernyőkép a Petal szoftvercsomag újdonságairól
Képernyőkép a Petal szoftvercsomag újdonságairól (forrás: Weibo)

Persze, ennek is a HMS ökoszisztéma lesz az alapja a Petal szoftvercsomaggal a középpontban – a Petal Kereső, a Dokumentumok és a Térképek a Petal Billentyűzettel és kiterjesztett valóság Petal szoftverrel bővülhet rövidtávon. Új telefonokkal és régi androidosak HarmonyOS-re váltásának lehetőségével, illetve a márka tévés és egyéb készülékeivel együtt a Huawei az év végéig 300-400 millió ilyen operációs rendszerű eszköz aktív használatára számít, persze elsősorban a hazai, azaz a kínai piacon.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés