Bloomberg: Csökkenti az iPhone 14 és 14 Plus gyártási volumenét az Apple

Állítólag az eredetileg tervezettnél 3 millióval kevesebb, összesen 87 millió darab készüléket rendelt legyártani az Apple.

Tegnap hivatalos forrásból származó információk erősítették meg, hogy gondok vannak az iPhone 14 Pro és 14 Pro Max gyártásával, a kínai Covid-19 lezárások és korlátozások ugyanis érintik a Foxconn legnagyobb összeszerelő üzemét Csengcsouban, ahol a Pro telefonok készülnek. Ezért az Apple hosszabb beszállítási időkre és várakozási időkre figyelmeztet, a magyar webshopban 4-5 hetes várólistával veszik csak fel a rendeléseket.

A két sima iPhone annyira nem érdekli idén az embereket, mint a 14 Pro és a 14 Pro Max.
A két sima iPhone annyira nem érdekli idén az embereket, mint a 14 Pro és a 14 Pro Max. (forrás: Macrumors) [+]

Most a Bloomberg azt jelentette, hogy az Apple csökkentette a berendelt iPhone 14 és 14 Plus készülékek számát is, ezt egyelőre hivatalosan a cég nem erősítette meg, vélhetően nem is fogja. A Bloomberg a beszállítói láncokhoz és a gyártósorokhoz közeli forrásokra hivatkozik, azt írja, az eredetileg tervezett 90 millió darab iPhone 14 és 14 Plus helyett immáron csak 87 millió darabot kér az Apple bérgyártóitól. Korábban voltak arról hírek, hogy az iPhone 14 Plus nem teljesíti az elvárt számokat, ezért az Apple utasította beszállítóit, lassítsanak a modellhez szükséges elemek gyártásával. Míg a Pro és Pro Max modellek iránt hatalmas a kereslet, addig az alap iPhone 14 és a 14 Plus kisebb érdeklődést generál, több helyen, például Kínában jelentősen visszaesett az alapmodellek iránti kereslet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés