Fotókon az összes Oppo Reno8, videón a Pro+ változat

A képek alapján az Oppo Find X5 Pro és a Samsung Galaxy S21 Ultra szerelemgyerekének tűnik az új Reno.

Voltak róla korábban pletykák, hogy a OnePlus 10 Pro dizájnját viheti tovább a BBK Electronics berkein belül az Oppo a középkategóriás Reno8-sorozatban, amit május 23-án mutatnak be hivatalosan Kínában. Ezt azonban az Oppo kínai webshopjába és a közösségi médiába felkerült képek cáfolják, az új Reno telefonok inkább a Find X5 Pro és a Samsung Galaxy S21 Ultra keverékének tűnnek. Igaz, a LED villanó kialakítása a OnePlus mobiljára hasonlít inkább. A képek alapján a Reno8 Pro és a 8 Pro+ kap alumínium keretet, a sima Reno8 műanyag szélekkel él majd, az viszont mindhárom telefonra igaz, hogy a szélek éles, négyzetes formát kapnak. A Reno8 Pro+ lesz az eddigi legvékonyabb Reno telefon 7,34 milliméteres vastagságával. Az Oppo ezt természetesen a kameradudor nélkül számolta.

Oppo Reno8 Pro+Oppo Reno8 Pro+Oppo Reno8 Pro+ Oppo Reno8 Pro+ [+]

Külső különbségek még a készülékek színeiben is lesznek, a Pro+ ugyanis a fekete, kék és aranyozott-sárga helyett fekete, kék és ezüst színekben lesz elérhető, egyik sem matt árnyalat. Az előlapon a Reno8 és a Reno8 Pro a bal szélre lyukasztja a kijelzőbe a szelfikamerát, a Pro+ viszont középre vágja. A keret pedig a képek alapján egyedül a Reno8 Pro+ esetén szimmetrikus, a másik két telefon esetén az alsó káva vastagabb, mint a felső.

Oppo Reno8 ProOppo Reno8 ProOppo Reno8 Pro Oppo Reno8 Pro [+]

A hardver kérdésében egyelőre csak spekulációkra hagyatkozhatunk. 8 vagy 12 GB rendszermemória és 128 vagy 256 GB tárhely lehet az adott, a Reno8 a Dimensity 1300 köré, a Reno8 Pro a Qualcomm hamarosan bemutatkozó Snapdragon 7 Gen 1 köré, míg a Reno8 Pro+ a Dimensity 8100 Max köré épülhet. Bár képek alapján úgy tűnhet, hogy a kamerahardver megegyezik, a Reno8 csak három, a Reno8 Pro és Pro+ négy hátlapi szenzort kínál majd, a főkamera állítólag mindegyik telefonban a Sony IMX766-os szenzort használja, így 50 megapixeles felbontással rendelkezik majd, a képalkotást pedig a MariSilicon NPU segíti.

Oppo Reno8Oppo Reno8Oppo Reno8 Oppo Reno8 [+]

A telefonok közül a Pro+ változat már egy ázsiai videósnál van, aki a YouTube-ra egy rövid bemutatót is feltöltött, ezen látható a készülék működés közben több szögből:

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés