Jó negyedév a Samsung mögött, de most jöhet a neheze

Erősebben indított a Samsung idén, mint 2019-ben, a gazdasági recesszió azonban leginkább a második negyedévtől éreztetheti hatását.

Jó negyedévet zárt a Samsung, amely közzétette előzetes pénzügyi jelentését. Eszerint nagyjából 55 billió koreai won árbevételre sikerült szert tenni 2020 első három hónapjában, ami 15 billió forintnak felel meg, illetve 6,4 billió won működési nyereségre, aminek 1,75 billió a forintosított megfelelője. Ezek a nem végleges számok előnyösebbek a tavalyi, 52,4 / 6,2 billió wonos nyitásnál, ám elmaradnak a 2019-et záró 59,88 / 7,16 billió wonos negyedéves teljesítménytől.

Háttal az S20 Ultra
A Galaxy S20-aknak a második negyedévet kell megtolniuk, ám állítólag rosszabbul fogynak, mint az S10-ek [+]

A kérdés a folytatásban viszont az, hogy a világszinten leálló termeléssel, az otthon maradásra kényszerített lakossággal, a várható gazdasági recesszióval és a koronavírus kérdőjeleivel hogyan fog alakulni a folytatás. Az elmúlt hetekben a Samsung több gyár bezárására kényszerült, legutóbb Indiában, és állítólag késni fog a 3 nm-es node szintén a járvány negatív hatásai miatt.


A hajlítható kijelzős telefonok adhatnak a megtorpanó mobilpiacnak lendületet [+]

Ez utóbbinak persze még odébb van 2022-re tervezett startja, idén az 5 nm-es gyártás lesz a főszereplő, és ebben a koreaiak jól állnak. Galaxy S20 szériás eladásban viszont állítólag nem, és ebből a roppant magas ár, illetve néhány régióban az Exynos chipsettel való elégedetlenség is kiveszi a részét. A kisebb gyártási darabszámú Galaxy Fold és Z Flip ugyanakkor felkeltette a közönség érdeklődését, és hátra van még jó pár A szériás modell, illetve a Galaxy Note20, akad tehát jó pár ötlete a Samsungnak 2020-ban, a gazdasági kihívások leküzdésére.

Előzmények

Hirdetés