Felpörgeti a Samsung a hajlítható kijelzők gyártását

Nagy volumenű fejlesztésbe kezd a Samsung, közel négyszeresére növelve a legyártott panelek számát.

Akár látjuk értelmét jelenlegi formájában, akár nem igazán, a Samsung komolyan ráfekszik a hajlítható panelek gyártására. Jelenleg 260 ezer flexibilis kijelző jön le a gyártósorról havonta, amit májusig 600 ezerre kívánnak növelni, év végére pedig közel négyszer ennyi egységet szeretnének előállítani, ami nyilván nem csak a Samsung saját igényeinek kielégítésére lesz elég.

A flexibilis OLED panelek gyártása elvileg pontosan ugyanúgy történik, mint a hagyományos hajlított kijelzőké, viszont az egyes részegységek és különböző anyagok csatlakoztatása már nem olyan egyszerű. Ehhez biztosít gépsorokat a Philoptics, májusig 13,8 millió, júliusig pedig újabb 5,84 millió dollár értékben. Az új vágógépek és eszközök a Samsung új, vietnámi létesítményeiben állnak majd üzembe, a dél-koreai Gumiban lévő összeszerelő üzem pedig a február végi pár napos leállást követően ismét teljes kapacitással dolgozik az S20, Z Flip és Fold modelleken. A hétfőn bejelentett új (negyedik) megbetegedés miatt ezúttal nem kellett bezárni a létesítményt, csak az emeletet zárták le a fertőtlenítéshez.

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy Z Flip - a kagyló újjászületése

    Olyan természetes, annyira adja magát, hogy nem is kérdés, hogy a Z Flip formája újra divatba fog jönni, ha már elviselhető áron tudnak a cégek hajlítható kijelzős termékeket gyártani.

  • Samsung Galaxy Fold - hajtsatok!

    A Samsung első, összehajtható kijelzővel rendelkező okostelefonja hosszas vajúdás után piacra került nálunk is. De megér ez ennyi pénzt? (Nem.)

Hirdetés