Snapdragon 865+-szal érkezik a Galaxy Note20?

Népszerű twitteres szivárogtató rendelkezik bizonyítékokkal. A Note20 védőtokja is lebukott.

Felbukkant a Geekbench processzorteszt online adatbázisában egy Samsung SM-N986U kódjelű készülék, melynek számozása alapján lehet a Samsung Galaxy Note20+-ra következtetni, ám nem ez, és nem is a 985 / 3220 pont jelenti az érdekességet egy- és többszálas feladatokban, bár ezek androidos térben meggyőző eredmények. Ice Universe, aki több hiteles kéminformációt is megszellőztetett már, a Geeknench kódban érdekes órajelekre lelt.

A Snapdragon 865 egy 2,84 és három 2,42 GHz-es Cortex-A77, illetve négy 1,8 GHz-es Cortex-A55 processzormagot vet be, a fenti teljesítményteszt ugyanakkor a legerősebb mag esetében 3,09 GHz-es frekvenciát olvasott ki. Noha elképzelhető, hogy ezek a számok pontatlanok, a Qualcomm manapság félévente frissíti legerősebb mobilplatformját, és a tavalyi Snapdragon 855+ után ez lehet az első bizonyíték a Snapdragon 865+ érkezésére. Érdemes persze megjegyezni, hogy errefelé a csúcskategóriás Galaxykat Exynos chipsettel várjuk, az S20 család például a 990-est veti be.

A minap egyébként az egyik Note20 védőtok mintája is felbukkant: a Roland Quandt által közölt képek pedig az S20 Ultrához méltó, hatalmas kamerakivágást mutatnak a bal felső sarokban, a gomboknak pedig jobb oldalon hagynak helyet. Egy ideje egyébként szinte már csak az S Pen és a valamivel szögletesebb forma különbözteti meg a Note és az S családot, ez pedig várhatóan 2020-ban is így lesz.

Azóta történt

Előzmények

  • Snapdragon 865 zápor várható, 7 nm csapadékkal

    Vivo Apex koncepciókészülék, új Red Magic, ROG és Zenfone, valamint ütős Redmi a Qualcomm legjobb hardverének haszonélvezői között.

Hirdetés