Jó áprilisa volt a Huawei-nek, az őszt a Mate 40 Pro innovációi erősíthetik

Egy hónapig a Huawei-nek sikerült a legtöbb mobilt elpasszolnia. A Mate 40 különleges kameralencsével és kezelőfelülettel érkezhet.

A Counterpoint elemzőcég felmérései szerint áprilisban 41%-kal estek világszinten a mobilos leszállítások 2019 negyedik hónapjához képest, és a visszaesést a Samsung jobban megérezte, mint a Huawei: az előbbi felelt ugyanis az útnak indított készülékek 19,1, az utóbbi pedig 21,4%-áért felelt. Magyarán egy hónapra ugyan (a májusi adatok még nem futottak be), de a Huawei lépett piacvezető pozícióba, amiből alighanem kivette a részét Kína gyors nyitása a koronavírus első kitörése után, miközben ugyanebben a hónapban pont a bezárkózás volt jellemző más országokban.

Kamerafunkciók a képernyőszéleken a Huawei friss formatervezési mintáján
Kamerafunkciók a képernyőszéleken a Huawei friss formatervezési mintáján (forrás: Letsgodigital) [+]

A kínai piacon a Huawei továbbra is töretlenül népszerű, a nemzetközin pedig igyekszik remek kamerás képességekkel kompenzálni a Google szoftverek hiányán és a HMS jelenleg szűkös alkalmazásparkján. Az 5 nm-es node-on és Cortex-A77 vagy A78 teljesítménymagokkal várt Kirin 1020 a csúcssebességet és a gyors képfeldolgozást garantálhatja, a mobilok között elsőként bevetett free-form lencsedizájn pedig a jobb optikai teljesítményt a képek szélein.


(forrás: Letsgodigital) [+]

A kamerás újdonságok a Mate 40 Próval debütálhatnak októberben, amely elődje nyomdokain haladva minden gombtól megszabadulhat, ezúttal a bekapcsolótól is. A szélekre teljesen ráhajló panel pedig jó pár kamerás trükköt eltanulhat: az ívelt érintősávra kerülhet ugyanis a zoom csúszkája, valamint a vaku, az effektek, a portrémód, az exponáló és módtól függően mindenféle beállítás. Az ehhez passzoló formatervezési mintára a Letsgodigital bukkant, amely mindjárt a Mate 40 Pro közel vagy teljesen noccs- és kávamentes dizájnját is megmutathatja.

A Galaxy Note Edge lekanyarodó paneljén elérhető kamerafunkciók
A Galaxy Note Edge lekanyarodó paneljén elérhető kamerafunkciók [+]

Jegyezzük azért meg, hogy az efféle oldalpanel nem lenne újdonság a mobilok körébe, gondoljunk csak az anno roppant furcsa és megosztó Galaxy Note Edge-re, amely egyetlen lekanyarodó kijelzőrészére helyezett számos ikont és funkciót, a kameraszoftver kezelőfelületét beleértve. A Mate 30 Pro érintésalapú hangerőszabályzása egyébként kényelmetlen volt, és sokan (közülük jómagam sem) tartják célszerűnek a vakon, zsebben, félálomban kitapintható billentyűk elhagyását.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés