Három gyártó szállíthatja a Mate 40 Pro paneljét, egy a Mate 40-ét

Egyre nagyobb szerepet kap az egyik kínai beszállító a koreai OLED gyártó riválisok ellenében.

Bár csökkent a lelkesedés a Google-mentes, HMS-es Huawei csúcsmobilok iránt a Trump-adminisztráció kemény lépései miatt, a Huawei a terveknek megfelelően halad a Mate széria frissítésével, és sokak szerint az őszi, produktivitásra termett család a gyártó legerősebb termékvonala, éppúgy, mint a Galaxy Note a Samsungnak. Az 5 nm-es node-on várt Kirin 1020 SoC sokszor szóba került – legutóbb például azért, mert állítólag a Huawei még épp fel tud halmozni belőle némi készletet, mielőtt a TSMC-nek le kell állnia a feléjük történő teljesítésekkel.


A Mate 40 Pro megtarthatja őszi elődje ívelt OLED paneljét, a noccsot viszont szelfikapszulára cserélheti [+]

Most pedig a megjelenítő kapcsán érkeztek pletykák: a Teme Twitter-csatorna úgy tudja, megosztja a Huawei a gyártási feladatokat három nagy OLED manufaktúra között: a Mate 40 Pro paneljeit a dél-koreai LG, a Samsung és a kínai BOE fogja szállítani, míg a sima Mate 40-ét kizárólag a BOE, amely be fogja vetni on-cell képernyő technológiáját.


A P40 Pro+ előlapja [+]

A Huawei egyébként állítólag annyira fontosnak tartja a csúcskészülékei erényének számító, hosszú üzemidőt, hogy bár kipróbálta a beszállítók 120 Hz-es paneljeit, végül 90 Hz mellett döntött, amely egyébként szerintünk is jól balanszíroz a gördülékeny rendszerfelület és a kitartó használat között. A Mate 40 Pro az elődjéhez hasonlóan jócskán lekanyarodó OLED kijelzőt kaphat, P40-es, kapszulaszerű szelfikamerákkal, míg a Mate 40 kevésbé ívelt panelt, szimpla kameralukkal. A megjelenés valamikor őszre tehető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés