Késhet a Mate 40 széria

Beszállítói értesülések szerint máris megtette a hatását az Egyesült Államok további szigorítása, a Huawei kénytelen alternatív komponensek után nézni.

A Mate 30 széria volt tavaly az első Huawei termékvonal, amelyik megérezte az elmérgesedett kínai-amerikai viszony negatív fordulatait: nem kerülhetett fel rá a Google keretrendszer és szoftvercsomag, így hozzánk az őszi premier ellenére is csak hónapokkal később, limitált darabszámban futott be. A P40-ek esetében már a gyártói Huawei Mobile Services volt a kommunikáció középpontjában, ám elég tekintélyes a lemaradás alkalmazáskínálatban, pár hete pedig újabb (és sokkal súlyosabb) csapást mért a Trump adminisztráció a sencseniekre: elvágta a mobilgyártót és hálózatkiépítési óriást legfőbb chipgyártó partnerétől, a TSMC-től.


A Mate 30 família Google csomag nélkül mutatkozott be, emiatt pedig késve és korlátozottan látogatott el a nyugati piacokra  [+]

Az elmúlt napok híradásai alapján úgy tűnt, hogy a tajvani félvezető óriás egészen szeptemberig szállíthat a Huawei-nek, és az 5 nm-es elsőség is meglehet a Kirin 1020 SoC személyében, plusz a kínai gyártó más tartozékokból is jócskán felhalmozott, hogy legalább rövidtávon zavartalan legyen a hálózati és végfelhasználói eszközkínálat. A Nikkei értesülései szerint ugyanakkor mostanra begyűrűzött a Huawei-hez a válság: a publikáció meg nem nevezett beszállítóktól úgy hallotta, a gyártó leállította vagy csökkentette több kulcskomponens megrendeléseit, ami a Mate 40 családra is hatással lehet.


Egy sor innovációval érkezhet a Mate 40 Pro, ám beszállítói nehézségek miatt késve kerülhet a polcokra (forrás: Letsgodigital) [+]

Bár a Nikkei szerint a Huawei időben, az ősz közepén bejelentheti a termékfamíliát, az értékesítés a szokásosnál későbbre tolódhat. Ami pedig a megrendelt komponenseket illeti, a sencseniek a harmadik negyedévben 20%, a negyedikben pedig még annál is több alkatrész visszamondásával számolnak, miközben azt vizsgálják, milyen alternatív forrásból szerezhetnek be kulcsfontosságú chipeket. A Huawei a Qualcomm és a MediaTek megoldásai iránt is érdeklődik, és az esetleges SoC csere alighanem dizájnmódosításokkal járna, ez pedig minden érintett telefon késésével. A Huawei egyelőre nem reagált a Nikkei értesüléseire.

Előzmények

Hirdetés