Telepíthető az Oreo a Xiaomi Mi A1-re

Az év végéig ígérte, és 2017 utolsó előtti napján, szűk körben el is indította a Xiaomi a Mi A1 Android 8.0 oreós frissítésének közzétételét. Aki nem emlékezne: ez az a készülék, amivel a gyártó a legnagyobbat lépett a globális piac felé, egyfelől több tucat országot megnevezve, ahol forgalmazásra kerül, másfelől pedig a kínai igényekre szabott MIUI-t szinte érintetlen, vegytiszta Androidra cserélve.

Más kérdés, hogy a kitűnően összerakott és remekül árazott phablethez a hatalmas érdeklődés miatt egyáltalán nem könnyű hozzájutni, plusz hiába az Android One program és az Oreo nyári startja, nem érkezett meg azonnal rá a 8-as rendszerfrissítés. Ami késik, nem múlik: az első készülékek december 30-án jeleztek, hogy az Oreót és decemberi biztonsági javítócsomagot telepíteni lehet, így még egy érv van a különösen ajánlott plecsni mellett: a Mi A1 tényleg kitűnő vétel.

Azóta történt

Előzmények

  • Oreóval zárul 2017

    A Moto X4 sima és Android One variánsa is megkapta, míg a G6-ra béta formájában érhető el a kekszes Android. A Mi A1 gyorstöltést kapott, a OnePlus 5T pedig kamerajavítást.

  • Piros köntöst kapott a Xiaomi Mi A1

    Az ár/érték bajnok eddig csak szimplán elegáns volt, vörös festésben viszont kifejezetten vagány lett.

  • Xiaomi Mi A1 - tisztasági fogadalom

    Csatlakozott a Xiaomi az érintetlen operációs rendszert kínáló Android One mozgalomhoz, és egy küllemben ismerős, ám kitűnő dupla kamerás phablettel nyit nyugat felé, verhetetlen áron.

Hirdetés