Befejeződött a Galaxy Fold újratervezése

Az első tömeggyártásba került hajlítható készülék nem vett megnyugtató startot; újra kellett tervezni a konstrukciót.

"Nagyon kínos. Nem volt készen, de én erőltettem a megjelenést." Ezt mondta DJ Koh, a Samsung vezérigazgatója néhány napja az Independentnek. Koh elmondta, hogy elszúrták, de a világ első, tömeggyártásba került hajlítható készülékének újratervezése befejeződött, a Galaxy Fold az ünnepi szezonban lesz újra elérhető. Jelenleg kétezer, új kialakítású készüléket tesztelnek, a Samsung szerint nem adódhatnak újabb problémák. A rossz döntés meghozatalában közrejátszott, hogy a világ második legnagyobb gyártója is bejelentett egy hajlítható modellt, a Mate X (és egyébként maga a Huawei is) pedig komoly fenyegetés a jelenleg világelső Samsung számára.

DJ Koh
DJ Koh (forrás: Independent)

Elvileg több problémára is fény derült a revízió során, a legkomolyabb gond viszont a hajlítható panel egyik rétegével volt, ami inkább tűnt valamiféle fóliának, mint a kijelző integráns részének. Ez a réteg az új verzió esetében már a készülék legszéléig fut ki és aláhajlik az illesztésnek, így fel sem merülhet, hogy ez egy eltávolítható valami. A zsanérokat is újraszerkesztették, amelyek így nyitáskor tovább feszítik a filmréteget.


[+]

A Galaxy Fold esetének hatására a Huawei szintén eltolta a Mate X kereskedelmi forgalomba bocsájtását, a kínaiak viszont valószínűleg már szeptemberben piacra dobják a hajtogatható modellt. Volt róla szó, hogy a Samsung esetleg a Note10-zel együtt mutatja be az újratervezett Foldot, de ez elég valószínűtlen, noha a vietnami üzem nemsokára megkapja a szükséges alkatrészeket a gyártáshoz. Pontos dátumot egyelőre nem közöltek, Koh néhány napja még egy kis türelmet kért.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés