Érdemes komolyan venni a Samsung tanácsait

A Samsung pont ma nyomatékosította, hogyan érdemes bánni a Galaxy Folddal. Zack pedig nyilván semmibe vette.

A Galaxy Fold már elérhető kereskedelmi forgalomban, a Samsung pedig egy útmutatót is közzétett a különleges eszközzel való bánásmód kívánalmairól, ami Zacket természetesen nem érdekli. Stílszerűen pont ma esett neki a több mint fél millió forintos eszköznek. A Samsungnak igaza volt. Fokozott körültekintéssel érdemes bánni a kissé kényes készülékkel. A külső kijelző és borítás viszont a legkevésbé sérülékeny, pont ugyanolyan tűrőképességgel rendelkezik, mint egy hagyományos telefon.

A belső, 7,3"-es AMOLED panelt viszont akár körömmel is fel lehet szántani, ami csak azért kellemetlen, mert összehajtott állapotban rés marad a két kijelzőfél között, amibe akármi könnyedén bejuthat. Ahogy a készülékházba is. A por és egyéb finom szemcsék végérvényesen beszorulnak a zsanérba, amitől az egész készüléknek szörnyű, recsegő hangja lesz. Strandolni különösen nem javasolt a Folddal. De úgy tűnik, zsebre sem érdemes vágni meggondolatlanul.

Semmi baja nem lett.
Semmi baja nem lett. [+]

A keretek szokásos karistolása közben Zack pengéje véletlenül az illesztésbe csúszott és azzal a lendülettel kinyírt egy komplett sávnyi pixelt a kijelző felső szegmensében. Majd kis híján az egész kijelző megadta magát. Cserébe a rugalmas felületet legalább megolvasztani nem könnyű, a szerkezeti integritás pedig példás. Nyilvánvaló, hogy valamiféle kijelzővédő megoldásra lenne szükség, illetve a zsanér megfelelő szigetelésére, komolyabb probléma viszont láthatóan nincs az új kivitellel.

Azóta történt

Előzmények

  • Így vigyázz a Galaxy Foldra!

    A méregdrága, összehajtható tablet/telefon hibrid kényes eszköz, és a Samsungnak vannak tippjei, hogy érdemes vigyázni rá.

  • IFA 2019: Kezünkben a Galaxy Fold

    Az apróbb változtatások után végre a média is rátehette a kezét a Samsung első összehajtható kijelzős eszközére, amely ma startolt el Dél-Koreában, igaz: Európában még picit várni kell rá.

  • IFA 2019: 50 éves a Samsung

    A CityCube-ban tartott évfordulós sajtókonferencián szóba került a Galaxy Fold és az A90 5G elérhetősége is.

Hirdetés