Hirdetés

Huawei Experience: Így navigálj Huawei órákkal!

A Petal Térkép mellett akad lehetőség Google-féle és offline útvonal vezetésre

Huawei Watch GT 3 kerámia, titán, Pro és sportkiadásban is elérhető, ott van aztán a búvárkodásra alkalmas Watch Ultimate és már terítéken az eSIM-mel szerelt Watch 3 széria folytatása. Rengeteg órát kínál tehát a Huawei, és közös bennük a remek AMOLED panel, a hosszú üzemidő, a sokrétű szenzorszett és aktivitás-, illetve egészségkövető funkciók hada a Huawei Egészség háttérrendszerével. Órája válogatja, milyen extrákat kapunk az értesítéskezelésen és az alapvető funkciókon túl, így modelltől függően van EKG, zenetárhely és az önálló mobiladat kapcsolat is összejöhet, azzal pedig aligha mondok újat, hogy gyakran kényelmesebb valamilyen információt a csuklóról leolvasni, mint a telefont előbányászva előkeríteni.

A Petal térkép mobilon és órán
A Petal térkép mobilon és órán [+]

Kapóra jöhet egy okosóra városi séta vagy tekerés közben is, mondjuk egy mobilalkalmazás megtámogatásával. Térkép szolgáltatása a Huawei-nek is van: a Petal Térképet az iPhone-ra az App Store-ból, Androidra a Play Áruházból, EMUI variációjú telefonra pedig az AppGalleryből lehet telepíteni. Huawei órákra ugyanezt a szoftvert pedig vagy előtelepítették, vagy a Huawei Egészségen belül, az AppGallery opcióra bökve dobhatjuk fel mi. A mobilos Petal Térképpel amúgy már foglalkoztunk és hamarosan bemutatjuk az újdonságait. Ami minket ebben a bejegyzésben érdekel, az az órás kiegészítése.

Az órán szöveges és nyíllal jelölt segítséget kapunk a tájékozódáshoz
Az órán szöveges és nyíllal jelölt segítséget kapunk a tájékozódáshoz [+]

Ha a Petal Térkép mindkét eszközön telepítve van, csak annyi dolgunk akad, hogy a mobilon autós, kerékpáros vagy gyalogos útvonaltervezést indítunk, és pár másodperc után megjelennek az instrukciók az órán szöveggel, nyilakkal és rezgésekkel jelezve az elágazásokat és fordulókat. Ez kapóra jön mondjuk egy ismeretlen város nyüzsgő sétálóutcáin haladva, amikor nem célravezető magunk elé tartott telefonra meredve áthaladni az emberfalon. Ezzel szemben elég egy pillantás az órára, hogy a következő lépést jó irányba tegyük. De kerékpározás és rollerezés közben is kapóra jöhet egy biztonságos pillanatban, hogy az óráról tudjuk meg mikor jön a következő kanyar, a zsebben vagy hátizsákban való telefonért kotorászás helyett.


[+]

Lényegében ugyanezt nyújtja a Navigation - G Maps Watch (fejlesztő: Mobilteka), annyi különbséggel, hogy az AppGalleryből a mobilra és az órára egyaránt feldobott alkalmazás a Google Térképet használja. Ez nyilván azt is jelenti, hogy olyan telefonra lesz szükségünk, amin a Google Térkép rajta van és fut. Pár engedély megadása után csak el kell indítani a keresőóriás térképes szolgáltatásában az útvonalvezetést, és a nyilak, az elágazások és a távolságok éppúgy automatikusan felugranak az óraképernyőn, mint a hátralévő idő és egyéb információk.


[+]

Ennek a szoftvernek a közbenjárásával a tömegközlekedéses tervezés is működik, a hátralévő megállószám jelölését beleértve, és azok a Google Térkép adatok, amelyek megjelennek a navigálás során a telefon értesítési paneljén, felbukkannak a Huawei óra képernyőjén is. Az alkalmazásnak van pár fizetős funkciója.


[+]

A legteljesebb megoldást a GPS Navigation óraalkalmazás nyújtja (fejlesztő: Somyak), és mivel ez komolyabb app, olyan erősebb hardverű Huawei órákra telepíthető, mint a Watch 3 Pro. Cserébe teljes értékű térképek jelennek meg az órán Bluetooth, WiFi és önálló mobiladat kapcsolat esetében is normál, műholdas, világos és sötét hátterű, magassági színezéssel tarkított, valamint városi fókuszú megjelenítéssel. Sőt: a teljes Magyarország OSM térkép letölthető teljesen offline használatra, hogy bárhol, bármikor szétnézhessünk a térképen az érintőpanel kezelésével, illetve az útvonalat rögzíthessük, noha ezek már fizetős funkciók.


[+]

Ha az óra önállóan vagy a mobil segítségével az internetre kapcsolódik, nem csak érdekes helyeket kereshetünk témakör és távolság szerint, a célt az apró billentyűzettel is bepötyöghetjük, illetve a fizetős verzió esetében a magyar nyelvű, hangalapú keresés is épp olyan jól működik, mint a hangos, magyar navigáció, rezgésekkel és feliratokkal megspékelve. A GPS Navigation lehetővé teszi a korábbi útvonalak betöltését, saját pontok hozzáadását és kedvencek létrehozását. Amellett pedig, hogy fürge a térkép kirajzolása azt az érintőpanelen mozgatva, a tekerhető koronával gördülékenyen nagyíthatunk és kicsinyíthetünk. Nyilvánvaló tehát, hogy egy okosóra az aktivitás- és egészségkövetés, valamint az értesítéskijelzés és az alapfunkciók mellett a tájékozódásból is kiveheti a részét, a Huawei Watch szérián pedig több ilyen opció is adott, egynapos üzemidő fenyegetése nélkül.

Azóta történt

Előzmények