Hátlapi e-ink kijelzővel érkezik az Oukitel U6

A YotaPhone kétkijelzős koncepcióját nagyon kedveltük, de szüksége volt még egy kis fejlődésre, a YotaPhone 2 hozta el azt a szintet, ami előtt már megemelhettük a kalapunkat: sajnos az árazása nem tette méltóvá arra, hogy egy Tetszettnél erősebb plecsnit adjunk neki. Az Oukitel (akiktől az A28 névre hallgató, mediatekes okosórát már teszeltük) viszont úgy döntött, hogy megpróbálja ezt a technológiát olcsóbban adni, természetesen az eredeti YotaPhone 2-höz képest némileg több kompromisszummal.

Hátlapi e-ink kijelzővel érkezik az Oukitel U6

Az Oukitel U6 előlapjára egy 5 hüvelykes, 720p felbontású kijelző kerül, a hátlapra pedig egy 4,7 hüvelykes e-ink megjelenítő, aminek felbontása ismeretlen (a YotaPhone 2 esetén qHD panelről beszélgettünk). A hardveres feladatokat egy MediaTek MT6735 lapkakészlet látja el, amihez négy darab, 1,3 GHz-re skálázott Cortex-A53 processzormag, Mali-T720 grafikus gyorsító, illetve 2 gigabájt RAM és 16 gigabájtnyi belső tároló tartozik. A hátlapját szinte biztosan nem lehet majd leszedni, alatta 2000 mAh kapacitású akkumulátor kapott helyet, ami nem hangzik túl soknak, de a dupla kijelző, illetve a 142,2 x 69,8 x 8,7 milliméteres dimenziók nem is indokolhatnának sokkal nagyobbat. A hátlapjára 13, az előlapjára 5 megapixeles kamera kerül, az ára pedig 240 dollár körül alakul a webáruházakban, ami importköltségek nélkül 67 000 forintot jelent.

Azóta történt

  • Oukitel U2 - a koncert elmarad

    Belépőszinten kínál decens hardverrel felvértezett mobilt az Oukitel. Vajon az U2-vel sikerül a kompromisszumokat minimálisra fogni, vagy a gyermekbetegségek lehúzzák az összképet?

  • Az üzemidőre megy rá az Oukitel K6000

    Ahogy a nevéből is sejthető, a készülék hatalmas akkumulátort kapott, támogatja a gyorstöltést, ám érdekes módon a további specifikációkat még csak később közli a vállalat.

  • SIM-kártyát is befogad az Oukitel A28 folytatása

    Fémház, bőrszíj, kör alakú kijelző, zafírüveg védelem és microSIM-foglalat – 69 dolláros, mediatekes okosórájával az Oukitel szintet kíván lépni.

  • MediaTek Helio X20-at kap az Oukitel K6000 Premium

    Nem először fordul elő, hogy egy kisebb kínai gyártó olyan terméket jelent be, ami még jó eséllyel gyártásban sincs, ezúttal is ez történt.

Előzmények

  • Oukitel A28 - sokat ígér

    A mediatekes SoC-vel felszerelt okoskütyü rozsdamentes acél házzal, bőrszíjjal, pulzusszám mérővel, Bluetooth kihangosító funkcióval és kedvező árcédulával támad, ám a sikere az új platformon áll vagy bukik.

  • Hivatalos videón az új kétkijelzős okostelefon

    Nem a következő YotaPhone, hanem az Oukitel U6 a főszereplő azon a klipen, amely körbejárja a fémkeretes, két kijelzős masinát, amelynek hátlapjára e-ink panel került.

  • YotaPhone 2 - nagy orosz forradalom

    Teljesen egyedi és roppant ötletes volt az előző Yotaphone is, de akadtak bőven hibái. A második generáció rengeteget javult, de még mindig nem tökéletes.

  • YotaPhone C9660 - hátulról jött az ötlet

    Maga a gyártó is azt mondta, hogy csak egy érdekes kísérlet volt az első YotaPhone. De bejött, már a másodikon dolgoznak. Mi az eredeti modellre tettük rá a kezünket.

Hirdetés