YotaPhone C9660 - hátulról jött az ötlet

Hirdetés

Bevezető

Akárki megkérdezte, hogy az idei MWC-n mi tetszett a legjobban, kapásból vágtam rá, hogy az új YotaPhone. Amit még nem is lehet kapni, valamikor ősszel kerülhet bizonyos országokban a boltokba. Ugyanakkor a 2013-ban bemutatott, első YotaPhone is elkerülte eddig a szerkesztőségünket, pedig tényleg nagyon szerettem volna már hosszabb távon is kipróbálni a cuccot - annyira jópofa ötletnek tűnt a hátsó kijelző, de el sem tudtam képzelni, hogy a gyakorlatban igazából mire is jó. Hát most már tudom, az XXL GSM-től megkaptuk ugyanis a terméket, így néhány napja már világos, mitől sikeres a YotaPhone, és miért lesz utódja. Mert egyszerűen ordas nagy mókafaktor az egész.

Yotaphone C9660
[+]

Ráadásul bizonyos helyzetekben hasznos is. Aki esetleg most ébred, annak röviden összefoglalnám a lényeget: a YotaPhone-ban az a poén, hogy a hátlapra a gyártó egy elektronikus könyvolvasókból ismert e-ink kijelzőt szerelt. És ha már odatették, akkor meg is próbálták kihasználni az ebben rejlő lehetőségeket, tele van jobbnál jobb ötletekkel a rendszer, mi pedig imádjuk az ilyen kütyüket, amelyek nem csak mernek, hanem tudnak is mások lenni. Eddig megálltam, hogy az innováció kifejezést használjam, de most már nem kerülhetem el.

Yotaphone C9660
[+]

Márpedig azért nem, mert azok után, hogy yotáztam egy hétig, még inkább kíváncsi lettem arra, hogy mit fog tudni az új YotaPhone. Ahol már érintésérzékeny a hátsó kijelző, külön SDK-t biztosít a gyártó, hogy külsős cégek fejlesszenek hozzá alkalmazásokat és az előlapi funkcionalitás szinte teljes repertoárját át lehet majd tenni hátra. Az első YotaPhone-nál ez nincs így, de ettől függetlenül számos olyan hasznos, jópofa és érdekes funkciót adtak a mérnökök a hátoldali kijelzőhöz, amiket nemigen lehet megunni. És én ezt most úgy fogom fel, hogy ez itt a demo verzió, ami betekintést kínál abba, mennyire használható, működőképes és kényelmes ez így, most pedig majd jönnek a teljes verzióval, ami még jobban kitágítja az e-ink megjelenítőben rejlő lehetőségeket. És persze mindezek mellett mindkét YotaPhone elsősorban okostelefon, tehát azért az sem hátrány, ha úgy egyébként rendben van a készülék.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Jabra Stone3 Bluetooth headset bemutató

  A létező legszebb Bluetooth headsetek egyike járt nálunk, ahol a kényelem és a dizájn árát az üzemidővel fizetjük meg.

 • Készül a memória LCD kijelző

  A Hongkongi Tudományegyetem folyadékkristályos kijelzője az elektronikus tintához hasonlóan elektromos áram nélkül is évekig képes megőrizni a kijelzett tartalmat.

 • Hajtogatható kijelzőt mutatott be a SEL

  Egy japán cég forradalmi újításba kezdett, és lerántotta a leplet a három részre hajtogatható, 8,7 hüvelykes AMOLED kijelzőről.

 • Bemutatkozott a YotaPhone 2

  Magyarországra érkezik a normál és e-ink kijelzővel szerelt okostelefon, mely minden téren sokat fejlődött elődjéhez képest.

Előzmények

 • MWC 2014: Itt az új Yotaphone

  Sokat fejlődött az e-ink hátlappal rendelkező, orosz készülékgyártó terméke, de csak novemberben kerülhet piacra.

Hirdetés