Az üzemidőre megy rá az Oukitel K6000

Manapság a csúcs okostelefonok laptopszintű teljesítményt nyújtanak, elképesztő számokat dobálnak a gyártók egy-egy specifikációs lista közlésekor. Amiben viszont mindenki egyetért, az az, hogy az igazi fejlődést, a nagy áttörést az akkumulátor fogja vissza, vagyis hogy még mindig nincs olyan elérhető technológia, ami segítene a sokkal hosszabb üzemidő elérésében. Egy átlagos érintőkijelzős mobil ugyanis nagyjából egy napot bír ki töltés nélkül, de szinte mindegyikre igaz, hogy ha sokat nyomkodjuk, akkor akár napközben is etetnünk kell majd. Egyelőre két megoldást választanak a cégek, vagy beépítenek valami gyorstöltési lehetőséget, vagy pedig óriási méretű teleppel látják el a készüléket. Az Oukitel mindkettő mellett letette a voksát, amikor a K6000 névre keresztelt kütyüjét megalkotta.


[+]

Ahogy a neve is sejteti, a szerkezetben egy 6000 mAh kapacitású energiaforrás található, ami a vállalat elmondása szerint energiatakarékos módban 10 napos üzemidőt biztosít, a készenléti idő pedig eléri 40 napot. Zenét is elég sokáig, 46 óráig lehet hallgatni egy feltöltéssel. A telefon 9V/2A töltést támogat, ami elengedhetetlen, ha gyorsan meg szeretnénk etetni ezt a hatalmas akkumulátort. A gyorstöltésnek köszönhetően 5 perc alatt annyi szuflát kap az eszköz, hogy ezzel 2 órát lehet 2G-n keresztül beszélni. Az Oukitel arra is gondolt (nem egyedi dolog persze), hogy a telefonnal más eszközöket is tölteni lehessen, így külső akkuként is használható. A további specifikációkat és az árat a későbbiekben közli majd a cég, kíváncsian várjuk, mivel hívja még majd fel magára a figyelmet a K6000.

Azóta történt

Előzmények

  • Oukitel U2 - a koncert elmarad

    Belépőszinten kínál decens hardverrel felvértezett mobilt az Oukitel. Vajon az U2-vel sikerül a kompromisszumokat minimálisra fogni, vagy a gyermekbetegségek lehúzzák az összképet?

  • Hátlapi e-ink kijelzővel érkezik az Oukitel U6

    Az Oukitel új, két kijelzős mobiljáról már hallottunk korábban, de most már ismerjük a teljes, hivatalos specifikációt és az árát is.

  • Oukitel A28 - sokat ígér

    A mediatekes SoC-vel felszerelt okoskütyü rozsdamentes acél házzal, bőrszíjjal, pulzusszám mérővel, Bluetooth kihangosító funkcióval és kedvező árcédulával támad, ám a sikere az új platformon áll vagy bukik.

Hirdetés