Fülben nem, csuklón mehet a hőmérés?

Újabb információáradat indult el az Apple kiegészítői kapcsán.

Nem régebben, mint 2014-ben védette le az Apple egy pulzus és testhőmérséklet mérésére alkalmas fülhallgató szabadalmait, melyről azóta is fel-felbukkannak pletykák, a kütyü azonban nem. A Honor az MWC-n demózott egy hőmérős fülhallgatót, az Apple AirPods Pro kapcsán pedig többször is felmerült az elmúlt hónapokban, hogy a következő generáció már alkalmas lesz fitnesztevékenységek közben az említett dolgok mérésére. A Bloomberg szerint erre azonban várni kell, az AirPods Pro második generációja új töltőtokot, némileg kisebb formát és veszteségmentes hangátvitelt kínál majd az újdonságok között.

Így nézhet ki az AirPods Pro 2 és a hozzá tartozó hordtok.Így nézhet ki az AirPods Pro 2 és a hozzá tartozó hordtok. Így nézhet ki az AirPods Pro 2 és a hozzá tartozó hordtok. (forrás: 52audio) [+]

Az AirPods Pro második generációja ősszel, az új iPhone-ok mellett mutatkozhat be. A töltőtok állítólag 21 x 45,2 x 60,6 milliméterével nagyobb lesz, mint a jelenlegi AirPods hordozója (21 x 46 x 54 mm), mivel beépített hangszórót kap, amit a Lokátoron (Find My) keresztül lehet aktiválni az elvesztett fülhallgatók megkeresésének segítségére. Ehhez és az ALAC (Apple Lossless Audio Codec) támogatásához az új fülesben már nem a H1-es chip dolgozik majd, hanem egy újabb, amely már támogatni fogja a Bluetooth 5.2-t és az LC3-at is, állítják a 9to5Mac forrásai. Az Apple-nél állítólag úgy számolnak, hogy az őszi bemutató és 2022 vége között 18 és 20 millió darab között adnak majd el az új AirPodsból. Az AirPods Max fejhallgató állítólag új színekben is elérhető lesz ősztől.

Ahogy régebben a Beats fejhallgatóknál, úgy frissülhet időszakosan az AirPods Max színeinek kínálata is?
Ahogy régebben a Beats fejhallgatóknál, úgy frissülhet időszakosan az AirPods Max színeinek kínálata is? (forrás: 9to5Mac) [+]

Szintén frissül ősszel az Apple Watch, a Series 8 pedig állítólag több változatban is elérhető lesz. A Bloomberg jóslata szerint érkezik egy alap S8-as, valamint egy extrém sportolóknak szánt, megerősített változat, plusz egy új SE is. A Bloomberg és Ming-Chi Kuo szerint a Series 8 legnagyobb újítása a bőrhőmérséklet mérésére alkalmas szenzor lehet, mely állítólag a hirtelen változásokra figyel majd, s ha kiugró adatot észlel, rászól a felhasználóra, hogy használjon egy normál hőmérőt vagy forduljon orvoshoz. Az eddigi információk szerint az a legvalószínűbb, hogy a bőrhőmérséklet-mérést elsőként a cikluskövetéshez használhatja majd az Apple Watch. Azt azonban meg kell jegyezni ismét, hogy a bőr felületi hőmérséklete jóval gyorsabban változik, mint a testhőmérséklet, így kérdéses, hogy mennyire lesz megbízható a funkció, amiről már évek óta folynak a pletykák.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés