Hirdetés
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mobil flották
- Az Android 16 már nem jön a Nothing Phone (1)-re
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuri2008
veterán
Az Apple Watch SE 2 (2022) tudja az ekg mérést?
-
Jimbo44
újonc
Sziasztok!
A minap megérkezett az új Apple Watch SE (2022) készülékem azonban első használat előtt nem tudtam bekapcsolni, teljesen le volt merülve a készülék. Ez mennyire normális/szokványos ezeknél az eszközöknél? Nem tesz rosszat az akksinak, hogy így volt tárolva?
(Az óra papíron teljesen új, Emagról rendeltem). -
sirály69
őstag
Nagyon tetszik az ultra verzió de az akkuidő még most is 1 nagy vicc!
-
thebear007
aktív tag
válasz
Bleifrei100 #111 üzenetére
Semmi extra, ugyanez. Nekem az apple.com-ró jött, a watchon belül bekapcsoltam t alkalmazás bejelentkezés, esim áthelyezés, aktiválta és megy
-
Bleifrei100
csendes tag
Én telekomnál vettem AW Ultrát, és az esim telepítésnél rögtön a Telekom fiók belépésre ugrott, be kellett lépni, és megadni, hogy melyik simet akarom áthelyezni az órába. Kiválasztás után pár másodperccel már aktív volt. Nem volt közben 2D kód beolvasás sem, mint amikor az 13 PM-re telepítettem esimet.
Nem tudom mi lenne a helyzet egy máshonnan származó (pl. iStyle) órával. -
Mr.Grincs
veterán
Sajnos attól tartok, hogy nem használnám ki, hanem csak az átlagosnál aktívabb felhasználásra, arra meg tök fölösleges és ennél van olcsóbb alternatíva is.
Mondjuk azért az Apple Watch Ultra hosszútávú sós vízben történő használatának hatásaira kíváncsi lennék, hogy mit bír és meddig. Igaz ezeket nem sós vízben történő lubickoláshoz fejlesztik.... -
Szabi®
addikt
válasz
Joachim21 #98 üzenetére
A rozsdamentes acél házas meg 370 ezer .... Nézzen már szét az apple a piacon mennyiért adnak órát rozsdamentes acélházban bármekkora méretben ...
Nevetséges amit művelnek, nekem csak egy 6-osom van, de itt is limitált az "életciklusa' mert hogy ők nem frissítik, mert aztán az Apple frissítései akkora újdonságokat szoktak tartalmazni, amivel egy 4-5-6-os óra már nem alkalmas.
Én értem, hogy egy megakapitalista pénznyelő az egész, de könyörgöm, 50mm-es tokozású órákat gyártanak nemesacélházzal, zafírüveggel 50 ezer forintért ... -
Joachim21
őstag
válasz
Mr.Grincs #97 üzenetére
Engem is zavar az ára, de már régóta tervezek Apple watchot venni. A többi még mindig úgy néz ki mint egy játékóra. Abban bízok, hogy telekomnál magentásként még lehet ki tudok hozni 300K alatti árat, de ez sem lenne kevés. Emlékszem amikor az első galaxy watchot megvettem, az 120K körül volt és már ezért is sokan hülyének néztek.
-
Mr.Grincs
veterán
Baromira tetszik ez az új Apple Watch Ultra, de ennyit nem ér számomra. 419 990 Ft....
Még itt Máltán sem vagyok hajlandó ennyit adni érte.... Max 1 év múlva, hátha olcsóbb lesz, de kétlem. -
Szabi®
addikt
Több mint 4 kiló egy az újdonságokat patikamérlegen kimért eszközért ... Hová süllyedsz még Apple, teljesen eltűnt a varázsod ...
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Luck Dragon #93 üzenetére
Élőben csak az megy.
Öregszem.... -
válasz
7Heads Drago #92 üzenetére
Szerintem ez után ne egy tech fórumon érdekléődj.
Számomra óra fronton marad most az S7. Ultra is biztos nagyon jó, de egyrészt baromi drága, az én sportolási szokásaimmal nem használnám ki (mint írtam súlyzós edzés, tempós gyaloglás és szababicaj). Plusz Kétszer annyit bír, mint a sima? A Simát is naponta töltöm, akkor ezt minden másnap? Az kb. ugyanmindegy.
-
válasz
7Heads Drago #92 üzenetére
Jèè, te tudsz poénkodni is?!
-
arn
félisten
válasz
Major Lion #72 üzenetére
Ez egy sporteszkoz elsosorban, es sok sport szabadteren zajlik. Bringazasnal pl elonyosebb ez a fajta kijelzo.
-
Vasy09
őstag
Kövezzetek meg, de nekem nagyon bejön az Ultra....
Idén szeretném váltani az S6 SS-t, és nagyon hajlok afelé, hogy ez legyen, csak még az árát kellene megemésztenem! -
válasz
ForRedGlory #82 üzenetére
Azert ott mar eleg combos az arazas.
Egy fenix 7 pro solar sapphire titaniumot neztem ki elso korben, bar lehet overkill -
Részemről nekem az AW egy tökéletes kompromisszum. Úgy értem, volt Garmin-om, sport monitorozás szempotjából jobb-részletesebb, már-már túlságosan is, de mint okosóra messze nem olyan jó, mint egy AW, sőt.
Mivel nekem mindketőre szükségem van, így maradt az AW, ami mindkét téren jól teljesít, de nem kiemelkedően (kivéve az értesítések, iOS-el való tökéletes integráció - főleg ha több eszközöd van pl. airpods töltöttségéz az óra is mutatja - ezen a téren kiemelkedő).
-
ForRedGlory
félisten
Almát körtével.
Az Apple Watchot szinte minden téren körbe hugyozza egy Garmin Fenix 7 termékcsalád vagy az Epix Gen 2. Ha szép kijelző kell, akkor az Epix Gen 2 kell neked, az is kibír majdnem 1 hetet AOD mellett is, de ha nincs bekapcsolva az AOD, akkor 16 napra elfelejtheted a töltőt.
-
SpO2-t is meg legzesi frekvenciat is, meg nyilvan van benne homersekletszenzor, barometer, iranytu, stb. Viszont a pulzusmerese nem 'sima' HR, hanem kb. egyelvezeteses EKG szintu. Nemreg jott meg a HRV (heart rate variability) meres, ami alvas kozben nezi, hogy az utesek kozotti idotartam hogyan valtozik, es ebbol eleg jol lehet kovetkeztetni arra, hogy milyen fizikai kondicioban vagy (plusz elorejelezhet szivproblemakat is).
Pl. itt az en HRV-m az elozo 4 hetre:
Az elejen meg 'no status' van, mert ott allitotta be a szemelyre szabott ertekeket, ehhez kell 3 het. A sok zold az a 3 het nyaralas + minden masnap 20 km futas, minden fasza. Aztan hazajottem, elkezdtem dolgozni (stressz), elkezdtem masfajta edzesre is jarni (extra terheles), plusz most elkaptam valami torokgyulladast, szepen latszik, hogy gond van.
Ezek + egyeb metrikak alapjan eleg jol meg tudja mondani, h mit erdemes edzened, mennyi terhelest kell kapnod a kovetkezo napokban.
-
-
Ricardo
titán
Ilyen üzemidővel egy vicc az egész. Tudásától függetlenül.
-
arn
félisten
válasz
Major Lion #69 üzenetére
Es az miert gond? Masikon nem latod az adatokat? Termeszetes fenynel elonyosebb is.
-
arn
félisten
18 ora? Ez meg mindig vicc, hogy lehet igy egesznapos monitorozasra hasznalni, meg sportorakent fenyevekre van a garmintol.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
7Heads Drago #45 üzenetére
Elnézve, hogy a Google mit művel minden évben a referencia készülékeivel annyira nem nagy az az arc. Mert ugye mindig az az érv, hogy a Pixel-eket kell alapul venni ha android.
-
Joachim21
őstag
MIért számolgatjátok az árakat, amikor nyilvánosak az apple.hu-n? Az Ultra nagyon bejön.
-
válasz
ForRedGlory #35 üzenetére
A dolláros árra mindig rájön az áfa (még az USA-ban is).
-
mate_1146
csendes tag
válasz
7Heads Drago #50 üzenetére
Ha azt szeretnéd olvasni, hogy ez Apple tax, akkor nyugodtan olvasd bele. Ez a cég nem fog kevesebb profitot zsebre tenni a mi kedvünkért és a termékei is felülre vannak pozícionálva. Szerintem elég nagy eszű ember dolgozik ott, hogy tudják, így is fogyni fog mint a cukor.
-
Kevin8997
tag
válasz
ForRedGlory #46 üzenetére
Egy ekkora cégnek mi periféria vagyunk, és nem napi árazással működnek hanem előre szerződnek és előre egy évre kötnek le árfolyamot is.
-
mate_1146
csendes tag
Ha ki szeretnénk számolni mi mennyi, nézzünk egy egyszerűsített példát: van egy nettó 1000 dolláros termék, a viszonteladó nem jut hozzá 900 alatt. El kell juttatni Európába, a szállítási költséget régen "elengedték" USD-EUR 1:1 váltással, most túl kicsi a különbözet a két pénznem között, hogy ezt megtegyék, így van szállítási költség, legyen a termék ára +3%. Ott tartunk, hogy haszon nélkül hozza egy EU depóba a cég a cuccát, ahol jóval kisebb piacon kevésbé nagy tételszámban tárolja (drágábban). A tárolás egy termékre jutó költség különbözete már rátesz hasracsapva 3%-ot az árra. Tehát az US ár a viszonteladó számára 900 USD, EU ár 900+3%+3%, azaz 954 EUR. Ez a termék eljut a viszonteladóhoz Magyarországon, nem vad elképzelés, hogy az 5-10% profitot felül egy 5-10% kockázati felárat is számolnunk kell, tekintettel a forint gyengeségére. Itt az átváltása megtörténik mondjuk 15% viszonteladói árréssel, azaz 954+15% lesz itthon a nettó ár, mai árfolyamon 437e Ft. Erre jön az áfa, azaz a végösszeg 554.990 Ft.
Nem számoltunk vámot, termékdíjat, Magyarországon belül szállítási költséget, esetleges második árfolyam kockázati tényezőket, beszerzési szerződésben fellépő fizetési késleltetésre felárat, stb stb... Én őszintén szólva nem lepődtem meg az áron, kb erre számítottam. -
Kanczy
veterán
Nekem ugyanez volt a konklúzióm. Számomra semmi értelmes extra funkciót nem hoz az új SE... nagyobb kijelző, hosszabb üzemidő, AOD közül bármelyik selling point lenne számomra, de ez így abszolút felesleges termékfrissítésnek tűnik számomra.
1. balesetérzékelés - ehh
2. 20% gyorsabb proci - de minek? mire kell?
3. környezetbarátabb anyagösszetétel - ennek örülök, de nem +30%-ért -
nozs23
addikt
válasz
ForRedGlory #46 üzenetére
ha a forint erősödik, ugye?
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Kevin8997 #42 üzenetére
Mondom, emeljenek árat, ha gyengül a forint. Feltételezem, hogy volt már ilyen a történelemben. Így még azt az extrát is beszedi, ami lehet be sem következik. Gondolom nem fognak árat csökkenteni, ha a forint erősödik, ugye?
Egy hülye vicc, hogy feltételeznek valamit, és függetlenül attól, hogy lehet be sem következik, szépen beépítik az árba.
-
7Heads Drago
veterán
Tim Cook köszöntötte a nézőket és elmondta, hogy csak az Apple képes tökéletes összhangot kicsiszolni eszközeiből és azok együttműködéséből
A pofám leszakad.
- Itt mindenki hülye? - Itt? Itt mindenki!
Nem vékony bőr van azon az arcon. -
7Heads Drago
veterán
válasz
Linkin1994 #17 üzenetére
Hát azt benézted. 448.800x1,27 az lesz 570.000 kb. A dollár meg tudtommal nem 448-on áll.
-
Sawe1989
friss újonc
Üdv!
Az első generációs SE 112.000 Ft, az új generációs 145.000 Ft.
Jól gondolom nem ér ennyivel többet az SE2? -
Kevin8997
tag
válasz
ForRedGlory #35 üzenetére
Előre egy évre kötik le az árfolyamot forwardként. Kb 448as árfolyamra jöttek ki az árak, hiába a forint 30% feletti volatilitása ijesztő, lehet még jövőre 500as árfolyamnál még olcsó is lesz a mostani árfolyammal
-
Egyre jobban érdekel az új SE variáns . Lehet beneveznek egyre. De előtte megvárom a teszteket.
-
Felesbandi
senior tag
Az új szamlapokat megkapjak a régebbi órák is frissítéssel?
-
Hát nem mondanám, hogy jól néz ki a kerek óralap a négyszögletes óratesten...
-
ShadowX
őstag
49mm?
A betyárját, hát ehhez már kell csukló rendesen. A keynote-on is batár nagynak nézett ki a csuklókon.
-
S7 marad egy ideig nálam úgynézem.
-
Kanczy
veterán
Nagyon vártam az SE-t, hogy belekóstoljak az Apple Watchok világába, de ez semmivel nem tud többet, mint az előző generáció, kb. +50%-ért. Megnézek egy régit
-
válasz
Linkin1994 #17 üzenetére
Persze tudom
meg az artisjus sarc -
M3aN
senior tag
W8 225e, szép...
Pesszimistán számított 210e-re a nagyobb méretben, de még így is csalódnom kell. -
GeoJoe
senior tag
Az EN13319-ért jár a keksz, kövibe átvehetné a samsung.
Az üzemidő kicsit meglep, az almás termékeknek nem kellene sokáig húznia? Na majd a teszteken. -
zsolidodd
senior tag
Pont a hétvégén teszteltem túrázás közben egy Garmin Fenix 6 Prot és nekem túrázáshoz, edzéshez, hétköznapi dolgokhoz sokkal jobban bevált az Apple Watch, pedig szerettem volna Garminra váltani.
Amúgy nagyon durvák az árak idén, én 2 éve feleennyiért vettem az S6-ot, mint amennyiért most megy az S8. -
zsolidodd
senior tag
Az a durva, hogy az Ultra 420.000, a rozsdamentes acél, 45 mm Series 8 395.000.
Ausztriában 1000 € az Ultra, ha jól vált az ember, az 400.000 Ft-ban. Svájcban 850 CHF, ami kb. 350.000 Ft.
Az Ultrára kíváncsi vagyok, S8-re nem hiszem, hogy váltok S6-ról... -
sfefe
addikt
Gyenge fos a forint amcsik meg felpumpálták a dolcsit azt csá...
Apple is vicc az árazásával.. -
ddjtomyy
tag
Temperature sensor-on meg ez a safety cuccon kívül van más külömbség a 7 és a 8 között?
-
Sza_Sa
senior tag
570 a pro, kinek mit intézett a kormánya, ugye.
Most erősen lenne kedvem elköltözni innen...
-
törölt tag
Azért arra kíváncsi lennék, hogy a nettó pl 1100 dodó hogyan lesz bruttó 630 ezer Ft. 400-as árfolyam és 27% ÁFA mellett az 560. De jófejek voltak mert a korábbi modellek árait is emelték. 335 ezer volt a tavalyi bemutató után a 13, ez most 390 ezer.
Utóbbi esetben értem az átárazást mert azóta gyengült sokat a forint, de az új modellek árai akkor sincsenek rendben.
-
zunga
tag
válasz
viragdani01 #7 üzenetére
Én már ránéztem, nagyon brutális áremelkedés lett a magyar piacon.
-
nozs23
addikt
Nagyon optimista vagy. 420, mar fent van. Foshalmaz forint es rohadt eros dollar kombinaciojanak koszonhetoen. 13 Pro 425 volt, a dollarban valtozatlan aru 14 pro 570-ert nyit nalunk.
-
Tetszenek, de az ultra meretre hatalmas. Nem gondolnám túl sok női kézen lesz majd látható. Még en se hordanám akkora batár. Nem is értem egy kisebbel miert nem jöttek ki
-
ForRedGlory
félisten
Az az üzemidő szánalmas az Ultrában (is).
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
A magyar árakat beírom majd a cikkekbe, amint vége a bemutatónak, én megírtam a hírt, és frissül az Apple hazai weboldala az official magyar árakkal.
-
joey04
titán
Faszák lettek, de nem bánom, hogy pár hónapja vettem hetet.
-
Sajnos az sima 8 az nem hoz semmi extra újdonságot az ultra meg olyan dolgokat tud, amire nincs szűkségem. Aod nélkül éjszaka 22-6 között alvás fókusszal tudna 3-4 napot a sima nyolc egyből megvenném, így hogy ugyan annyit tud, mint egy 6, vagy 7 nem cserélek.
-
Ricardo
titán
Ez a baleset észlelés, egy nagyon hasznos dolog.
Valami hasonlót eddig is tudtak az Apple watch-ok. Ha jól tudom az esésészlelés néven futott.
[link]
[link]
Ez miben tér el?
A járműtipusok felismerése tuti új, de tulajdonképpen ez is a mozgásérzékelő szenzorok, és a giroszkóp segítségével érzékeli balesetet. -
kiezTe90
senior tag
Azért az ultra itthon tuti 300.000-nél nyit. Az meg azért kicsit sok(k)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest