Hirdetés

Fülhallgatóteszt: Klipsch S4i

Újabb minőségi fülhallgató került a szerkesztőség asztalára, ezúttal a Klipsch műhelyéből. Az egészen pontosan S4i néven futó eszköz hallójáratba illeszkedő kivitelű (köznapi nyelven agybadugós), úgyhogy kíváncsiak voltunk, miként teljesít az Apple megoldásához képest. Személy szerint kedvelem a bedugós füleseket, egészen azóta, mikor először hallgattam zenét a Sony Ericsson W800i gyári headsetjén. Egyszerűen sokkal jobb hangzást ad, kiszűri a külső zajokat, meg nekem sokkal kényelmesebb is, igaz, utóbbi azért az adott eszköztől is függ. (No meg a fültől - Bog)

A doboz
A doboz

Az iStyle-tól érkezett csomag ízléses, de nem túldimenzionált. Kiemelésre került, hogy az S4i távirányítóval és mikrofonnal is rendelkezik, következésképp telefonáláshoz és zenehallgatáshoz is ideális. A pakk a fülhallgatón felül összesen három szett fülpárnát (ebből az egyik már a fülesen van), egy tisztítóeszközt, egy csíptetőt és egy hordtáskát tartalmaz. Létezik fekete és fehér színben, mi az előbbit kaptuk. Érdekes volt megfigyelni, hogy a fülpárnák sem teljesen kör alakúak, inkább ellipszisre emlékeztetnek. A hangszórónál kicsit rágyúrtak a dizájnra. A fülünkből ferdén kiálló részre jutott egy kis króm is, de nem vitték túlzásba a tervezők, szép és elegáns az egész. A távirányító a lehető legegyszerűbb, három gomb, a mikrofon a hátsó részen, minimalista csomagolásban. A vezeték hangszóró felőli részén van egy összehúzó, az pedig nem is meglepő, hogy a 3,5 mm-es jack aranyozott bevonatot kapott. A távirányító Apple szabvány szerint működik, a Motorolát ez kissé összezavarta, úgyhogy ez a rész nem nagyon használható más mobillal. iPod vagy iPhone esetében a középső gomb egyszeri megnyomása hívásfogadásra és pause/play funkcióra szolgáll. Kétszeri, illetve háromszori  megnyomás esetén előre vagy hátra léphetünk a számlistában.

A puding próbája az evés, a külsőt letudtuk, lássuk (vagy inkább halljuk), mennyire kényezteti a fülünket. Elsőnek nem is egy iPod-dal, hanem egy Motorola Milestone-nal próbáltam ki. Mind a 256, mind pedig a 320 kbps MP3 korrekt minőségben szólalt meg. A külső zajokat igencsak jól kizárja, még kikapcsolt zenével is keveset hallani a külvilágból (biciklisták NE használják).  Egy kissé túl hangsúlyosak a mélyek, de nem vészes mértékben. Nem is arról van szó, hogy keményen dübörgött volna, inkább egy picit jobban ki van emelve a kelleténél. A magas és közép rendben, és ha összességében nézem, akkor a múltkor a Bocha által tesztelt Apple fülesnél kicsivel jobb minőséget nyújtott, persze ezen a szinten már nehéz különbséget tenni, maradjunk abban, hogy igen jól szól a termék.

A Kipsch S4i nem okoz súlyos problémát füleinknek, hiszen mindössze 11,9 grammot nyom. Összesen. Frekvenciaátvitele 10 Hz-től 19 kHz-ig terjed, ez számszerűleg kisebb, mint az Apple fülesé, mégis ennek van jobb hangzása (itt sem érvényesül a "minél nagyobb, annál jobb" elv). Ugyanez igaz a 110 dB-es érzékenységre és a 18 ohm-os impedanciára. A 28 ezer forintos ár arányaiban nézve meg is éri, hiszen a speciális funkciók (távirányítás, mikrofon) olyan többletet adnak, amit átlagos fülesek ritkán tudnak, ehhez pedig kiváló hangminőség társul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés