Hirdetés

Hangszóróteszt: Mobile iPig

Nem rég volt nálunk tesztelni az iPig, mely talán minden idők legismertebb Apple termékekhez való kiegészítője, nem véletlenül. Az Amethyst nevű cég nevével fémjelzett hangszóró ugyanis minden kétséget kizáróan a világ legaranyosabb kiegészítője, annyira cuki, hogy az túlmutat minden előítéleten, márkapreferencián vagy stíluson, egyszerűen nincs olyan ember a földön, akinek ne tetszene egy mosolygós kismalac, melyből a kedvenc zenéje dübörög. Mi magyarok amúgy is szeretjük a malacokat, igaz, rendszerint enni szoktuk őket, de ez nem tántorít el minket attól, hogy az iPiget zenedobozként kedveljük.

Az iStyle legnagyobb örömünkre nem csak az eredeti iPiget, hanem annak hordozható változatát, a Mobile iPiget is elküldte, melyre egyből rá is tettem a kezem, mivel a másik modellt ugye Bog vitte el. A koncepció itt is ugyanaz: vegyél egy hangfalat, melyből a basszus is megfelelően jön, tedd be egy malacnak kinéző házban és áruld a prémium kategóriás Apple kiegészítőkhöz képest alacsony áron. A mobilitás persze mást is feltételez, de szerencsére a tervezők nem vacakoltak mindenféle cezura- vagy góliátelem foglalatokkal, a Mobile iPigbe beledobtak egy akkumulátort, mely nem két percig, hanem tíz órán keresztül képes árammal ellátni a kismalacot. Persze ennek azért ára van: a hordozható malac jóval nagyobb helyzet kötött testvérénél, ráadásul gyengébben is muzsikál nála, nyilván azért, mert alacsonyabb fogyasztású eszközökből rakták össze. Nem mondhatni, hogy rosszul szól, egy átlagos, az áramot a jack kábelről felvevő hangszóróhoz képest ez maga a csoda, de a kisebb iPignél tényleg hallhatóan gyengébb. Főleg a nagyobb hangerőtartományokban van baja, ha nagyon feltekerjük rajta a hangerőt, akkor elkezd recsegni.


Szintén iPig, minden bizonnyal új verzió

A kezelés persze itt is megegyezik, a malac feje és fülei érintésérzékenyek, a hangerőt tekergetni a két fül simogatásával tudjuk, számot váltani és a zenét leállítani pedig a két fül között lévő terület megfelelő helyen történő lehet. A bekapcsológomb egy fizikai csúszka, a malac fenekénél kapott helyet, csak úgy, mint basszus erősségét állító potméter, a 3,5 milliméteres jack bemenet és a töltő csatlakozója. Előbbi mondatból kiderült, hogy a malacot nem csak iPoddal és iPhone-nal tudjuk használni, gyakorlatilag bármilyen jack csatlakozóval ellátott eszközre ráköthetjük. A disznócska feje búbján persze az Apple Dock Connectorral ellátott dokkolót is megtaláljuk, melybe az újabb generációs Apple zenelejátszókat (és telefonokat) gond nélkül beletolhatjuk. Ha így használjuk az eszközt, akkor már hasznát vehetjük a mellé csomagolt infrás távirányítónak is.

Őszinte legyek? Az összes eddig tesztelt hangszóró közül a mobil iPiget szerettem a legjobban. A Harman Kardon vagy JBL eszközökhöz képest nyilván sehol nincs a hangminősége, de aranyos, élmény ránézni, élmény hozzáérni, ráadásul tényleg hordozható is, nem annyiban merül ki a dolog, hogy belerakhatunk pár méregdrága góliátemelet. Ára 50 százalékkal magasabb a sima iPigénél, bruttó 30 000 forintot kell érte az asztalra tennünk, ami ezeknél a kiegészítőknél úgy gondolom, hogy elég jutányos. Feketében, pirosban és fehérben is kapható.

Bocha

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés