Piacon a Lumia 530 és Dual SIM

A Nokia Microsoft égisze alatt üzemelő telefonos részlege a Windows Phone 8.1 első frissítése előtt egy héttel jelentette be a Lumia sorozat eddigi legolcsóbb tagját, mely a magasabb sorszáma ellenére néhány téren gyengébben sikerült a nagysikerű elődeinél. A kissé kompromisszumos felszereltség hátterében minden kétséget kizáróan a mindössze nettó 85 eurós ajánlott nettó kiskereskedelmi ár állhat, mely a Microsoft platformjának legfrissebb kiadása mellett offline autós- és gyalogos navigációt, illetve a finn vállalat zenei katalógusából készített zenei összeállítások ingyenes elérését biztosító Mix Radio streaming zenei szolgáltatást is tartalmazza. A Lumia 530 a korábbi modellekkel ellentétben nem váratta még az érdeklődőket, hiszen Indiában már egy- és kétkártyás változatban is kapható 7349 rúpiás vagyis nagyjából 28 500 forintos kezdőáron.

Európában szintén a beharangozottnál valamivel olcsóbban startolt a készülék, hiszen Németországban a legtöbb online áruház bruttó 94-96 eurós áron kínálja a két SIM fogadására alkalmas változatot. A 4 hüvelykes, 480 × 854 képpontos megjelenítő – az elődtől eltérően – a kesztyűk érintésére nem reagál, valamint kamerából is csupán fixfókuszos jutott, mely HD helyett csupán 854 × 480 képpontos videofelvételek rögzítésére alkalmas. Nyers erő terén azonban előrelépés történt, hiszen a burkolat alatt immáron 1,2 GHz-es négymagos Qualcomm processzor teljesít szolgálatot 512 MB RAM és felére csökkentett 4 GB belső tárhely társaságában. Elemzői várakozások szerint az egyre agresszívebb árversenyt folytató Microsoft a jövőben alacsonyabb árfekvésű modellekkel is bővíteni fogja termékpalettáját, melyek műszaki paraméterek terén nem sokkal múlhatják alul a jelenlegi legolcsóbb ajánlatait.

Azóta történt

  • Karácsonyra kifut a Nokia márkanév

    Egy állítólagos belső dokumentáció szerint az év végi Lumia reklámkampányában már nem használja a finn vállalat nevét a Microsoft, melyet követően a Windows Phone név is nyugdíjazásra kerül.

Előzmények

Hirdetés