Lumia 520 – túl a tizenkétmillión

Hirdetés

A Nokia a tavaly februári Mobile World Congress során mutatta be Windows Phone termékpalettájának legolcsóbb tagját, mely elegáns formatervének és árkategóriájából adódó kiemelkedő felszereltségének köszönhetően világszerte igen hamar népszerűvé vált. Az Európában nettó 139 eurós áron piacra dobott Lumia 520 az Egyesült Államokban a T-Mobile kínálatában Lumia 521 néven került forgalomba, melyhez mindössze 99 dollárért juthattak hozzá az érdeklődők kártyás csomagban. Piaci elemzők beszámolóinak köszönhetően már eddig is tudni lehetett, hogy a finn vállalat belépőszintű modellje uralja a Windows Phone piac több mint 30 százalékát, ám hivatalos forrásból ezidáig nem érkezett pontos információ. A Washingtonban megrendezett Worldwide Partner Conference nyitóbeszéde során azonban végre megoldódott a Microsoft nyelve, és elárulta, hogy ezidáig több mint 12 millió Lumia 520 és 521 került aktiválásra.

Lumia 520
Lumia 520

A nyolcszámjegyű érték ugyan messze elmarad a Samsung vagy az Apple értékesítési mutatói mögött, de a távoli harmadik helyen álló platform számára még így is komoly áttörést jelent. Az amerikai szoftveróriás nemrég a minden készüléken akadásmentesen futó kezelőfelület titkairól is beszélt, így többek között az is kiderült, hogy a fejlesztőrészleg mindig a leggyengébb műszaki paraméterekkel bíró modelleken teszteli az új szolgáltatásokat, és ha azon gördülékenyen üzemel, akkor onnan már egyszerű a felfelé skálázás. A Lumia sorozatra várhatóan augusztus elején érkező Windows Phone 8.1 frissítés szintén ennek szellemében készült, így a rengeteg új szolgáltatás minden bizonnyal a gyengébb hardverrel szerelt modelleken is hasítani fog.

Lumia 521
Lumia 521

Azóta történt

  • Elérhető a Lumia Cyan rendszerfrissítés

    Számos új szolgáltatással és az olcsóbb Lumia modellek tulajdonosainak szánt kellemes meglepetéssel debütált a Microsoft kezében lévő Nokia telefonos részlegének felturbózott Windows Phone 8.1 frissítése.

  • Készül a Lumia 530

    Egy vietnami online áruház kínálatában bukkant fel a Nokia 520 bejelentés előtt álló legújabb ráncfelvarrása.

  • Fotón a Lumia 730

    Felturbózott műszaki paraméterekkel érkezik a Carl-Zeiss optikával felvértezett Lumia 720 rövidesen leleplezésre kerülő utódja.

  • Rövidesen debütál a Lumia 730 és 830

    A Microsoft IFA meghívója a fotózásra kihegyezett Windows Phone duó szeptember 4-ei leleplezéséről árulkodik.

Előzmények

Hirdetés