Ezeken a mobilokon próbálható ki az Android O

Kétségtelenül többről a tegnapi Google I/O nyitóelődadás, mint csak az Androidról, és Sundar Pichai vezérigazgató nem győzte hangsúlyozni: a mobilról immáron átterelődött a vállalati hangsúly a mindent átható mesterséges intelligenciára, minderről itt írtunk. Ugyanakkor mi még mindig hangsúlyozottan egy mobilportál vagyunk, úgyhogy a legjobban bennünket az Android O friss információi érdekeltek, és szó esett az értesítési pöttyökről, az erőforrás-barátabb Android Go konfigurációról, a fluid élményekről és a kép-a-képben elrendezésről. Mindezeket a nagyközönség legkorábban csak a nyár végén próbálhatja ki, de akkor is csak a legelső készülékeken, alighanem a Google referenciamobilokon.


[+]

Akinek viszont nem idegen egy bétás rendszer telepítése, már most beletekinthet a készülő Android O-ba, amelynek tegnap élesítették legújabb fejlesztői változatát. Erre két mód van: meg lehet látogatni a www.android.com/beta oldalt, ahol mindenekelőtt a Google-fiókkal be kell jelentkezni, majd a béta programhoz csatlakozni. A frissítés vezetékmentes hálózaton megérkezik. Emellett meg lehet nyitni a zöld robotos fejlesztői oldalt is, ahonnan máris leránthatók a szükséges Android O képfájlok. És akkor nézzük, mely készülékek tulajdonosai vághatnak bele a (bétás) Google-kalandba:

Hirdetés

- Google Nexus 5X

- Google Nexus 6P

- Google Nexus Player

- Google Pixel C

- Google Pixel

- Google Pixel XL

Előzmények

  • Elstartolt a Google I/O

    Android O, egyszerűsített zöld robotos főverzió, kiterjesztett valóság, önálló virtuális valóság szemüveg és minden, amit a mesterséges intelligenciáról és a gépi tanulásról tudni akart, csak eddig nem merte megkérdezni.

  • Snapdragon 835-tel jöhet mindhárom idei Pixel

    A combos Qualcomm rendszerchipen nyilván nem lepődnek meg a rutinos olvasók, de a sorok közt ott a lényeg: tablet is jön a két mobil mellé?

  • Google Pixel XL - asszisztenst jó áron felveszünk

    A méregdrága Pixel XL legfőbb erénye az új hangasszisztens, ám magyarul nem tud és nem marad sokáig a referenciamobilok sajátossága.

  • Google Pixel - más közönségre képpontosít

    Teljesen új filozófiával lépett elő valódi mobilgyártóvá a Google, ám a márkaterméket nem az ökoszisztémájából kiragadva lenne érdemes értékelni, főleg nem itthon.

Hirdetés