Automatikus nyomkövető-észlelőt tervez a Google az Androidba

A Play szolgáltatások részeként ismerné fel a rendszer az esetlegesen rossz szándékkal elrejtett okos bilétákat.

Egyelőre csak pár sor kód utal rá a Google Play Services legfrissebb APK-jában (22.12.13), de valószínűleg automatizálná a nyomkövetők észlelését a Google egy későbbi Android frissítéssel. A olyan nyomkövetők, mint a Tile, a Galaxy SmartTag, vagy az Apple AirTag az elmúlt egy évben egyre többször szerepelnek a hírekben, mint a magánszférát veszélyeztető eszközök, az aggályok - melyekről a Mobilaréna tesztjében is írt Bocha - pedig jogosak, hisz segítségükkel akár lekövethető egy ember mozgása és helyzete annak tudta nélkül.


[+]

Az iPhone-ok érzékelik, ha egy nem társított AirTag van a közelükben 24 órája és iOS értesítésben figyelmeztetik rá a felhasználót, a Tile is kínál hasonló opciót az alkalmazásukon keresztül. Androidra is elérhető a Tile és az Apple nyomkövető-keresője is, de csak külön alkalmazásban, használatuk azonban nem egyszerű, megbízhatóságuk pedig nem száz százalékos.


[+]

A Google változtatna ezen, a rendszerbe integrálná a nyomkövetők keresését. A kód arra utal, hogy az iOS-hez hasonlóan rendszerértesítés jönne arról, ha a telefon egy nem társított Tile, Apple, vagy egyéb (Finder néven hivatkozott) BLE követőt érzékelne a közelben. Amennyiben a Google beépíti a felfedezett funkciót az Androidba, arról leghamarabb az idei I/O konferencián beszélhetnek. Kérdés, hogy meg lehet-e majd szólaltatni a követő hangszóróját a telefonról és pontosabban meghatározható lesz-e helyzete az UWB chippel ellátott készülékekről?

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés