Befutott az Android 8.1 fejlesztői változata

A támogatott Pixel és Nexus készülékeken kipróbálható az Android Oreo első nagy frissítésének tesztváltozata.

Hirdetés

A nyár végén új Android főverzió érkezett, számszakilag a 8.0, édességes nevén pedig az Oreo. Ez többek között értesítési pöttyöket és csatornákat, adaptív ikonokat, kép a képben módot, továbbfejlesztett energiatakarékosságot, automatikus űrlapkitöltést és instant alkalmazásokat hozott, nem beszélve egy sor fejlesztői API-ról. Az első nagy frissítés 8.1 számmal fog érkezni, és most ennek a fejlesztői rendszerváltozata vált elérhetővé a vállalkozó kedvűeknek.

Ránézésre felismerni az AMOLED kijelzőt - a Nexus 6P feketéi tökéletesen sötétek
Nem mai csirke, de az Android Oreo 8.1 fejlesztői változata azért a Nexus 6P-n is kipróbálható [+]

A béta programon keresztül vezetékmentesen, avagy képfájlból innen a Nexus 5X, a Nexus 6P, a Pixel C, a Pixel, a Pixel XL, a Pixel 2 és a Pixel XL 2 tulajdonosai próbálhatják ki a bugokban jó eséllyel még bővelkedő rendszert. A Google többek között azért is enged korai hozzáférést, hogy tőlük visszajelzést és hibabejelentést kapjon. A fejlesztői oldalról a változások itt olvashatók el. Ezek része a Neural Network API, ami lehetővé teszi dedikált hardver segítségével a készüléken folyó gépi tanulást és az ehhez kapcsolódó folyamatokat.


[+]

Ezt az új Pixelek ki is fogják használni, amelyek a Google által, az Intel segítéségével fejlesztett Pixel Visual Core képfeldolgozó segédprocesszorral is rendelkeznek. Ez a hardver Android 8.0 alatt egyelőre még nincs használatban, amikor viszont a 8.1-gyel bevetésre kerül, az ígéretek szerint sokkal gyorsabb képfeldolgozást fog hozni a Google fejlett HDR+ algoritmusát használva, jóval takarékosabban, mintha a Snapdragon 835-re lenne bízva ugyanez a feladat. A programozható Visual Core más, mesterséges intelligencián és gépi tanuláson alapuló feladatra is befogható lesz.

Előzmények

Hirdetés