Az iPhone XR volt a legnépszerűbb készülék tavaly

Az Omdia az eladási adatok alapján rangsorolta a tavaly elérhető készülékeket, magasan az Apple vezet két modellel.

Az Omdia adatai alapján a tavalyi év két legnépszerűbb készülékét az Apple jegyzi, meg úgy általában az  első tízből ötöt almás logó fémjelez. A legtöbb leszállított modell iPhone XR volt 2019-ben, 46,3 millió darabbal a 2018-ban 31,5 millió darabbal az első helyen álló iPhone 8-at is bőven megelőzi, de még a tavaly 37,3 millió példányban leszállított iPhone 11 is köröket ver a tavaly előtti második iPhone X-re.

A 2019-es "bálkirálnyő"
A 2019-es "bálkirálnyő" [+]

A harmadik helyre viszont idén a Samsung tartott igényt 30,3 millió Galaxy A10-zel, amit zsinórban két másik A szériás eszköz követ. A Galaxy A50 24,2 milliós darabszámmal, a Galaxy A20 pedig 19,2 millióval előzi az iPhone aktuális csúcsmodelljét. Az iPhone 8 még mindig stabilan az első tízben, az iPhone 11 Pro Max pedig a Galaxy J2 Core-t nyomta az utolsó helyre. Az egyetlen kakukktojás a Xiaomi, az első Redmi brand készülékkel. A Redmi Note 7 16,4 millió példányban kelt el.

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPhone 11 Pro Max - tiltott gyümölcs

    A legjobb almás telefon új szintre emeli a vízállóságot és a multimédiás élményt, az iPhone 11 mellett azonban nem biztos, hogy megéri bűnbe esni.

  • Samsung Galaxy A10 – lelépőszint

    Plasztik ház, 2 GB RAM, HD kijelző, régi USB port és zéró ujjlenyomat-olvasó – ez a belépőszint definíciója, a legolcsóbb Galaxy A mégis eggyel feljebb próbál vásárlót halászni.

  • Samsung Galaxy A50 - minden, ami kell

    És semmi, ami nem? Az A50 egy nagyon kiegyensúlyozott szolgáltatáskínálatú telefon, amelyben van egy csomó extra, hord magán három kamerát és általánosságban kifejezetten jól sikerült.

Hirdetés