Hirdetés

Apple blog: Érkezik az új AR.Drone

A Parrot bemutatta az általunk is tesztelt AR.Drone nevű kvadrokopter legújabb, 2.0-s változatát, mely elvileg 2012 második negyedévében a boltok polcaira kerülhet. A korábbi gép itthon is nagyon népszerűnek bizonyult, a StarKing még versenyt is szervezett a tulajdonosoknak, de azt azért nem mondhatjuk rá, hogy hibátlan volt, lévén még nekünk is sikerült összetörnünk egyet, pedig annyira nem vagyunk bénák. Épp ezért örömmel fogadtuk az AR.Drone 2.0-s változatának újításait.

HD-kamera

Az eszköz nagyobb felbontású, 720p-s HD-videók (1280 x 720 pixel) rögzítésére alkalmas kamerát kap, mely a korábbi VGA-rögzítőnél jelentősen kellemesebb minőségben képes mutatni, hogy mit lát a Drone. Ezzel együtt úgy tűnik, hogy eltűnt a gép alján elhelyezett másodlagos kamera, de sok értelmét mi nem is láttuk. Lehetőség lesz videókat rögzíteni a vezérlésre használt gépen, a filmesek pedig örülhetnek, hiszen a repülő szerkezetet kvázi dollyként (sínre rögzített kamera) is lehet majd használni ahhoz, hogy jó vágóképeket vegyünk amatőr kisfilmünkhöz. A rögzített anyagok egyébként extra információkat is fognak tartalmazni, például azt, hogy hol készült a felvétel, milyen gyorsan és milyen magasan repültünk.

Stabilitás

A gyorsulásmérő, a giroszenzor, a magnetométer és a két darab ultrahangos érzékelő mellé bekerült egy légnyomásmérő is, melyeknek köszönhetően a gép stabilabb lesz, mint elődje. Elvileg a sokak által kifogásolt burkok is jobb minőségűek lesznek, de ez persze csak akkor derül ki, ha a kezünkbe is vesszük a gépet, hiszen az előzőről azt állították, hogy nagyon ellenálló.

Az AR.Drone 2.0 iOS-alapú eszközökkel (iPhone, iPad, iPod touch) és Android operációs rendszert futtató készülékekkel is kezelhető lesz. Hogy pontosan mikor érkezik, azt nem tudni, azt viszont igen, hogy ugyanolyan áron lesz, mint elődje is volt, azaz várhatóan 90 000 forint környékén fog kezdeni.

Azóta történt

Előzmények