Hirdetés

Apple blog: Angry Birds hangfalak bemutatója

A kimondottan Apple termékekhez szánt kiegészítőkre szakosodott GEAR4 úgy döntött, hogy meglovagolja az Angry Birds játéksorozat körüli hisztériát és egy egész hangszórócsaláddal lepi meg a termék rajongóit. A StarKing természetesen egyből el is juttatta hozzánk az újdonságokat, melyek nem csak kinézetükben, hanem felszereltségükben is különböznek egymástól.

Mérges Madarak a szerkesztőségben!
Mérges Madarak a szerkesztőségben!

Az alap hangszóró a piros madaras, melyet a gyártó 2.1-es rendszernek hív, mivel kvázi három hangszóró is van benne: az alsó a mély hangokat generálja, a felsők pedig az elvileg sztereó hangzásért felelősek. Teljesítménye 30 watt, csatlakozója 3,5 milliméteres, kábelt kapunk hozzá, úgyhogy gyakorlatilag bármilyen hangkeltő eszközt ráköthetünk. Bónusz az elsőre dokkolónak kinéző, fából készült pultot imitáló tartó, melyen csatlakozó nincs, viszont az iPhone-t belerakhatjuk, amíg a hangszóróra rá van kötve. A madár hátulján hangerő- és basszusszabályzó tekerőket találunk.

A közepesnek tekinthető modell a zöld malacos, mely természetesen a sisakos disznót takarja. Itt kábelt nem kapunk, tehát sima 3,5 milliméteres eszközöket nem csatlakoztathatunk rá, a sisakban viszont helyet kapott egy dokkoló, mely kizárólag iPhone-ok és iPodok fogadására alkalmas, az iPad nem fér bele. A teljesítmény itt is 30 watt, extra tartozék az infrás távirányító, mely nem különösebben jó minőségű, de használható.

A durvább felszereltségű - és legdrágább - modell a fekete madaras, a játékban ő a király, úgyhogy itt is kedveltük, legalábbis addig, amíg ki nem szedtük a dobozból. A teljesítmény nem változott, viszont a külső "tartó" itt már dokkoló is, mely az iPadet is képes befogadni; kábelt ennek fejében itt sem kapunk, tehát csak iEszközökről tudjuk megszólaltatni egészen addig, amíg el nem fáradtunk egy elektronikai üzletbe egy párszáz forintos jack-jack kábeltért. A távirányító itt is tartozék.

Mielőtt rátérnénk az eszközökre, muszáj szót ejtenünk a csomagolásról, mely telitalálat. A fából készült dobozt imitáló kartonboxokban jól rögzítve ülnek a hangszórók, a tartozékok is szépen elrendezve kaptak helyet, az összhatás több, mint kellemes. A feliratok is meggyőzők, csak úgy röpködnek a kifejezések, rich sound, big bass és 2.1 stereo speaker, el tudom képzelni a madárrajongó biológusokat, ahogy extázisközeli állapotban tépik fel a csomagolást.

A piros madarat vagy zöld disznót megvásárlók nem fognak csalódni, a kiegészítők kellemes minőségben szólaltatják meg a hangokat. Nagyon érdekes, de a piros madár szól a legjobban, nála már a mélyek is erősen képviseltetik magukat, ugyanakkor a maximális hangerő elég alacsony, házibulit ezekről a madarakról nem lehet futtatni. A disznó egy hajszállal gyengébb a mélyek tekintetében, a fekete madár viszont kifejezetten gyengén szól, holott ő a legdrágább a trióból. Hangja kifejezetten műanyagos, ráadásul kevésbé kidolgozott és jópofa, mint testvérei, egészen biztosan nem ajánlott.


Mobilarena TV a madaras hangszórók főszereplésével

A két kisebb modellel viszont el lehet lenni, gyerekszobákban például biztos, hogy nagyon jól mutatnak majd, bár nem valószínű, hogy a kissrácok képviselik a fő csapásirányt. Mondjuk az szintén jópofa iPig vagy a 17 000 forintos JBL Creature III hangminőség tekintetében a porba döngölik a fekete madarat, és ami azt illeti, a többieknél is jobban szólnak...

...de itt nem ez a lényeg. Igen, ezek dizájncuccok, melyeknek meg is kérik az árukat, egyrészt az iEszközökkel kommunikáló Dock Connector, másrészt a Rovio felé fizetett liszenszdíj miatt. A piros madaras modell ára 22 000 forint, a két nagyobb hangszóróért pedig 28 000 pénzt kérnek el. Ha a bemutatóknál osztanánk plecsnit, ezek a modellek csak a tetszettig jutnának, mert annyira nem szólnak jól, amennyire jópofák. A fekete kifejezetten nagy mellélővés, mert ugyan igaz, hogy iPad-kompatibilis dokkolóval rendelkező hangszórót ennyiért nem nagyon lehet kapni, de mi értelme a táblagépet csatlakoztatni, ha a hangminőség nem kielégítő? Nem sok, de a két kisebbik modell vásárlásán azért érdemes lehet elgondokodnia a madaras rajongók táborának.

Bocha

Azóta történt

Előzmények