Hirdetés

Apple blog: Retro ébresztőórába bújtatott dokkoló

Újabb érdekes kiegészítőt küldött nekünk tesztelésre a StarKing. Az Edifier által gyártott Tick Tock Dockról a kicsomagolást követő pár percben meg sem mondtuk volna, hogy egy kifejezetten iEszközökhöz készült valami, kinézetre ugyanis olyan, mint egy rádiós ébresztőóra a jobbik fajtából. Nagyon retro, nagyon műanyag, de nyilván nem a szó gagyi értelmében; egészen egyszerűen klasszul mutat az asztalon. Van rajta két kis gombafej, melyek nagyon hasonlítanak a klasszikus ébresztőórák éles hangot adó tányérjaihoz, de itt más funkciójuk van, a két darab 4 W erősségű hangszóró által megszólaltatott muzsikát juttatják el a tér minden irányába.

Van továbbá egy kék háttérvilágítású kijelzője is, mely alapvetően arra jó, hogy az időt mutassa, de nyilván akkor is hasznát vesszük, ha az ébresztést manuálisan beállítjuk. Ellenben probléma vele, hogy a háttérvilágítás errősségét nem lehet szabályozni; gyárilag közepesen erősen világít, ami a láthatóság szempontjából kellemesnek tűnik, ellenben én vak sötétben szeretek aludni, így az álmomat kissé zavarta a kijelző. További fontos részek az óra tetején, illetve hátán található gombok, melyek segítségével egyrészt konfigurálni lehet a kütyüt, másrészt tudunk váltani a bemeneti csatornák között.

Ezekből ugyanis három van. Hallgathatunk FM-rádiót, a vételi erősség ilyenkor a külső antenna hiányában is kiváló, a csatornákat mindenféle hangolás nélkül, automatikusan megtalálja a kütyü, nincs tehát hiányosság. A másik két bemeneti forrás az AUX és az iPod, előbbi a készülék hátulján lévő 3,5 milliméteres jack bemenetet jelöli, melynek segítségével bármilyen MP3-lejátszót vagy telefont ráakaszthatunk az órára; kábelt a csomagban találunk. Az iPod pedig az iEszközöket jelöli, az iPad méretéből adódóan nyilván nem játszik, de a telefonok és a zenelejátszók jöhetnek. Magát a dokkolót a kijelző alatti részen forgathatjuk elő, ha belerakunk valamit, nem fogjuk látni az óra kijelzőjét. Viszont a hang szépen átjön, az eszköz akkumulátorát pedig tölti is a dokkoló.

A Tick Tock Dockkal kapcsolatos fő probléma az, hogy a 25 000 forintos végfelhasználói árért cserébe nem szól túl jól, egyszerűen nem szívesen hallgatnék erről zenét esténként, mert egy iPig hasonló árért nagyságrendekkel szebb hangokat ad ki magából. Persze nagyon szépen néz ki, meg nagyon jópofa, de a dobozhang ezért az árért nem igazán elfogadható. Ha megengedhetném magamnak, hogy minden szobában legyen egy efféle, jópofa kellékem, akkor szívesen kelnék a Tick Tock Dock hangjára is, de zenehallgatáshoz akkor sem ezt választanám.

Azóta történt

Előzmények