Hirdetés

Apple blog: Távirányítós Ferrari iEszközökhöz

A StarKing a karácsonyi dömping közepette rengeteg apró kiegészítővel látott el minket, melyek egy része alapvetően értelmetlen, csak a mókafaktort növeli és kellemes ajándékötlet lehet azoknak, akik már végképp elvesztették a fejüket a karácsony közeledtével.

A Silverlit nevű céget ismerhetjük távirányítós autóiról, helikoptereiről és repülőgépeiről, melyek egytől egyig játékok, nem profiknak szánt modellek. A nem túl elmésen Smart Link Control névre keresztelt családot kifejezetten az iPhone/iPad/iPod touch tulajdonosoknak készítették, hat darab 1:50 méretarányú Ferrari modellből választhatnak azok, akik a játékautókra is pörögnek: California, F430, F430 Fiorano, Enzo, FXX, 599 GTB Firoano. Mindegyik ugyanazt tudja, csak külsejükben különböznek; van lámpájuk, melyeket fel/le lehet kapcsolni, plusz tudnak gurulni.

Mi az Enzo modellt kaptuk meg, hiszen a Mobilarena jelszava: stílus és karakter. A kütyühöz jár egy audio portba dugható infrás adóvevő, mely három gombelemmel működik, hat darabot kapunk is az autóhoz, úgyhogy egyből elkezdhetünk játszani. Maga az autó egy AAA-elemmel üzemel, amit szintén megtalálunk a dobozban; innentől már csak az ingyenes alkalmazást kell lehúzni az App Store-ból ahhoz, hogy tényleg gurulni tudjunk.

Irányításból két fajta van, giroszenzoros és joystickes, mi határozottan az utóbbit kedveltük, mert előbbivel az autó gyakorlatilag irányíthatatlan. A szoftver egyszerűen túl érzékeny, nem lehet vele egyenesbe rakni az autót, bár ez a képernyőn megjelenő joystickekkel sem egyszerű, de megoldható, hiszen ha jobb hüvelykujjunkat felemeljük a képernyőről, a kocsi egyenesen fog menni. Méretéhez képest elég gyors a kis Ferrari, ráadásul roppant strapabíró is. Viszonylag alacsonyan ül, a földtől fél-egy centiméterre van, de a kisebb akadályokon simán át tud menni, a kábeleken sem mindig akad fent. Bár kerekei nem túl szélesek, a tapadása megfelelő, ha padlógáz után küldünk neki egy satuféket, 90-180 fokban elfordul ugyan parkettán, de nem kezd el össze-vissza csúszkálni, plusz ha teljes gázzal indulunk, akkor sem forog el, pedig ezek az apró autók néha elszoktak. Ára 9999 forint, amiért nyilván lehet nagyobb és gyorsabb autókat is kapni, de azokat nem tudjuk iPhone-nal irányítani, ebben az a menő. Mindenki döntse el, hogy mennyire.

Azóta történt

Előzmények