Hirdetés

Apple blog: Beats Pill XL bemutató

A Beats neve az okostelefonok világában járatos emberek számára bizonyára nem hangzik ismeretlenül. 2008 óta vannak jelen a piacon, ekkor még csak a brand volt teljesen saját, a technológiát a Monster kölcsönözte nekik, 2012 óta azonban házon belül tartják a fejlesztést és a kivitelezést is. A gyártó fejhallgatóival már mi is találkoztunk, kipróbáltuk a Studio 2.0-t, aztán a Solo HD-t is, most pedig egy vezeték nélküli hangszóróval, a Pill XL-lel ismerkedtünk meg alaposabban.

A doboz a gyártótól megszokottan elegáns és letisztult, benne pedig találunk egy idézetet Dr. Drétől, aki szerint ezzel az eszközzel úgy fogunk tudni zenét hallgatni, ahogy azt annak előadója megálmodta. A kicsomagolás során a hangszórón kívül az akkumulátor töltésére és esetenként az eszköz működtetésére szolgáló adaptert, valamint egy AUX kábelt talál az újdonsült felhasználó.

A hangszóró 33 x 10,5 x 10 centiméteres dimenziókkal és 1,5 kilogrammos tömeggel bír, a hátulján elhelyezett fogantyú segítségével pedig akár táska nélkül is egyszerűen hordozható. Külsőre pedig nagyon letisztult, már-már elegáns darab, de inkább a szónak a high-tech értelmében. Négy darab kis gumilábon áll, oldalról nézve teljesen ellipszis, az egész eszköz valóban egy pirulára hasonlít leginkább (innen a név), szemből nézve a középen található felezővonal még tovább erősíti ezt az érzést. A hangszóró közepén található Beats logo egy vezérlőgomb, ami aktív állapotában világít is, ezzel felhívva magára a figyelmet. A gombbal megállíthatjuk és elindíthatjuk a zenét, léptethetünk előre-hátra, illetve felvehetünk és megszakíthatunk egy-egy hívást, a Pill XL ugyanis képes kihangosítóként is működni, ennek minőségére nem lehet panasz, bár a beszédhangot jóval halkabban adja vissza az eszköz, mint a zenei tartalmakat.

A forráshoz való csatlakoztatás történhet AUX kábelen keresztül vagy Bluetooth segítségével, az NFC sem maradt ki, az eszköz hátulján, a bekapcsológomb környékén kapott helyet. FM-rádióval és WiFi kapcsolattal sajnos nem büszkélkedhet az eszköz, önmagában semmilyen hangot nem képes lejátszani, ha a be- és kikapcsolóhangot nem számítjuk. A hátlapon található egy USB csatlakozó is, ezen keresztül töltőadapterként is tud funkcionálni a masina. A Pill XL a Beats-ek új generációjának hangképét követi, visszavettek a mindent elnyomó basszusokból, igyekeztek egy jóval visszafogottabb, hosszan, kényelmesen hallgatható hangszórót előállítani. A magas tartomány némely számoknál túl harsánynak érezhető; egyébként egyáltalán nem feltűnő ez a jelenség, de azért észrevehető. A mély tartomány, főleg a basszusok tekintetében kicsit egyhangúan hat, erőteljesen jelen van, de hosszútávon nem tud kiemelkedni, nem elég változatos. A maximális hangerő igencsak magasnak mondható, kerti partikon nagyon jó társunk lehet egy Pill XL, vagy akár kettő darab is, hiszen egy érintéssel párosíthatunk egymáshoz két ilyen hangszórót, ilyenkor a bal és jobb csatornát egy-egy különálló hangszóró veszi át.

Az akkumulátor töltöttségét hátul egy öt ledből álló visszajelző mutatja, közepes hangerőn körülbelül 3 óra alatt tűnik el egy egység, ha ezt az értéket felszorozzuk, akkor körülbelül 15 óra jön ki, a gyári érték is ennyit mond, ez elég szép teljesítmény. A telep kapacitását nem ismerjük és nem is cserélhető házilag.

A Pill XL közel sem az alsókategóriát célozzaa meg, 85 000 forintos árával nem nevezhető kifejezetten olcsó darabnak, ebben az összegben pedig érezhetően szerepel némi felár, amit a brandért fizet az ember, de ugyanakkor a pénzéért egy nagyon igényesen megtervezett, elegáns, jó hangminőséggel rendelkező, hordozható eszközt kap, amit két érintés segítségével csatlakoztathat az okostelefonjához, és nagyjából 10 méter távolságból szabadon vezérelheti is azt.

Azóta történt

Előzmények