Hirdetés

Apple blog: Kicsi, de hangos a Beats Pill

A tavalyi év végén sikerült megismerkednünk a Beats Pill XL-lel, ami az első Bluetooth-hangszóró volt, amit kipróbálhattunk az amerikai gyártótól. A végeredményt több szempontból nagyon jónak találtuk, de olyan méretekkel és tömeggel rendelkezett a masina, ami a mindennapi hordozhatóságot jelentősen megnehezítette, inkább a lakáson belüli mozgatást, vagy egy kerti parti legegyszerűbben megoldható zenei aláfestését valósította meg a beépített akkumulátor és a Bluetooth-alapú vezeték nélküli technológia.


[+]

A kisebbik testvér, a Pill már egy jóval visszafogottabb méretű eszköz, hordozhatóság szempontjából egy fél literes ásványvízhez lehet a leginkább hasonlítani, mindösszesen 19 centiméter hosszú, 4,57 centiméter magas és kevesebb, mint 300 gramm a tömege. A fehér színű dobozban a hangszórón kívül egy USB-kábel, egy töltőadapter, egy 1,5 méter hosszú AUX kábel, egy kemény tok és az ahhoz tartozó karabiner lapul, ez utóbbi segítségével könnyedén táskára, vagy övbújtatóra erősíthetjük a védőtokban elhelyezett hangszórót. Az általunk kipróbált pink színű verzión kívül szürkében, sötétkékben, pirosban, feketében és fehérben érhető el.

A Pill csatlakozók tekintetében egy 3,5 milliméteres jack be- és kimenetet, illetve töltésre és az eszköz szoftverfrissítésére használható microUSB csatlakozót tartalmaz. Kezelőszervek terén hátul figyel a bekapcsológomb, fölötte az NFC-érzékelő, a hangszóró tetején a hangerőszabályzó billentyűk, elöl pedig a Beats logo, ami valójában egy gomb, a felvevőgombnak felel meg, amivel adott esetben nem csak a hívásainkat kezelhetjük, hanem akár számot is léptethetünk. A csatlakoztatás viszonylag egyszerű, a bekapcsolást egy hangeffekt és a világító Beats logo jelzi, ilyenkor az eszköz egészen addig látható Bluetoothon, amíg a hátlapon lévő fehér led el nem kezd világítani, ez jelzi, hogy sikeresen kapcsolódtunk. Vezetékes csatlakoztatás is megoldható, ilyenkor a dobozban található jack kábelt érdemes használni, amivel bármilyen 3,5 milliméteres kimenettel rendelkező eszközre rádughatjuk a Pill-t. FM-rádiót vagy WiFi-t nem tartalmaz a kütyü.


[+]

A hangjáért 4 darab hangszóró felel, a végeredmény pedig egészen kellemes. Jó minőségű, tiszta, élvezetes hangot produkál, a részletessége kiváló, a fizikát viszont sajnos a Beats sem tudja átverni, a jól kivehető sztereó-hatáshoz túl közel vannak a hangkeltő egységek egymáshoz, az igazán átütő basszusokhoz pedig egyszerűen túl kicsi az eszköz. Maximális hangerő tekintetében nem lehet okunk panaszra, bár a hangerő növelésével egyre inkább érezhető, hogy a mély hangok tökéletes átadásáról nem képes gondoskodni.

A termék kihangosítóként is működik, a másik felet nagyon tisztán lehet érteni hívás közben és a mi hangunk is érthető marad, amennyiben a mikrofon egy méteres körzetében maradunk (vagy nagyon hangosan beszélünk). Kompatibilitás szempontjából az iOS-szel van teljes barátságban, ha egy ilyen operációs rendszert futtató eszközt csatlakoztatunk hozzá, akkor a hangszórón lévő hangerőállító gombok a telefont is vezérlik és ugyanez visszafelé is elmondható Apple eszközről vezérelve. Android esetében külön-külön vezérelhető a hangerők állítása, nincsenek hatással egymásra, a felvevőgomb és a kihangosító funkció azonban a zöld robotos operációs rendszerrel ellátott készülékek esetében is gond nélkül működik.


[+]

Az akkumulátor egy töltéssel, kizárólag Bluetooth forrásról, közepes hangerőn körülbelül 5 óráig volt képes elmenni, ami sokak számára kevés lehet, az viszont örömteli, hogy nagyjából 2 óra alatt feltölt a teljes lemerülés állapotából is. Összességében a Pill azok számára lehet értelmes választás, aki mindenhová szeretnének magukkal vinni egy jó minőségű, vezeték nélküli hangszórót, ezért pedig képesek feláldozni az igazi sztereó-élményt és az átütő basszusokat. 57 990 forintos árával nem nevezhető kimondottan olcsónak, de ebben az árban egyértelműen szerepel a márka nevéhez tartozó felár, amit a Beats termékek esetén megszokhattunk.

Azóta történt

Előzmények