Visszatért a Beats Pill

Frissebb formával, vízállósággal és jobb hangzással újra van apró hordozható hangszóró a Beats kínálatában.

Tizenkét évvel ezelőtt, 2012-ben dobta piacra a Beats az első Beats Pill hangszórót, még azelőtt, hogy a céget felvásárolta az Apple. A Bluetooth hangszóró akkoriban jópofa formájával és színeivel sikeresnek volt nevezhető, bár olcsónak közel sem 58 ezer forintos árával. Később XL és Plus modell is készült, ezeket 2022 elején vezették ki végleg a piacról. Most viszont a Pill visszatér 150 dolláros / 150 fontos / 170 eurós áron, hazánkban pedig 69 990 forintért. Június 27-től már kapható az eszköz az USA-ban, Kanadában, Ausztráliában és Nagy-Britanniában, a szélesebb körű start augusztus 6-án lesz, várhatóan Magyarországon is ekkortól vásárolható majd meg.

Hirdetés

A 2024-es Beats Pill piros és fekete színekbenA 2024-es Beats Pill piros és fekete színekben A 2024-es Beats Pill piros és fekete színekben (forrás: Apple) [+]

A koncepció átgondoltabbnak tűnik egy egyszerű ráncfelvarrásnál, például a hangszóró az USB-C csatlakozóján keresztül nem csak tölteni tud, hanem a Type-C digitális hangbemenetként is funkcionál veszteségmentes formátumok lejátszásához, megfelelő kábelt pedig mellékelnek a csomagolásban. A fekete, piros és arany színekben érkező hordozható hangszóró 70 x 219 x 71 mm és 680 gramm, kialakítása IP67-es minősítést kapott, dobozában pedig egy hordozó pánt is jár mellé. A beépített akkumulátor mérete ismeretlen, annyi van megadva róla a termékoldalon, hogy 24 órányi zenelejátszásra elég energiát tárol a lítium-ion telep, tíz perc alatt két órányi működésre elég energiát szív magába, és csatlakoztatott telefon töltésére is használható.


(forrás: Beats) [+]

Van négy nyomógomb és egy állapotjelző LED felül, elöl pedig csak a cég logója a hangszórórácson. A rács mögött mono hangsugárzó dolgozik, melynek a már tapasztalatok alapján publikált amerikai cikkek szerint azért vannak határai — például magas hangerő —, de meglepően korrekt hangzást biztosít méretéhez képest. A Beats leírása alapján a neodímium mágneses mélynyomó versenypálya alakjával és kialakításával 28%-kal nagyobb motorteljesítményű és 90%-kal nagyobb légmennyiséget biztosít a Pill+ modellhez képest, ezzel minimalizálva a torzítást. Újratervezték a magassugárzót és borítását, valamint az új Pillt 20 fokban felfelé döntötték, hogy a hang egyszerűbben terjedjen a felhasználó feje irányába. Amennyiben több Beats Pill is rendelkezésre áll, össze lehet őket kapcsolni és igényektől függően erősítő vagy sztereó módban is megszólalhatnak.

Az arany színű változatAz arany színű változat Az arany színű változat (forrás: Apple) [+]

A Bluetooth 5.3-as kapcsolat iOS és Android rendszerű telefonokhoz egyaránt jó, támogató alkalmazás pedig van Androidra, iOS-en a rendszerbeállítások között jelennek meg az opciók. Van beépített mikrofon is a hangszóróban, akár telefonhívások lebonyolítására is használható. Androidon és iOS-en egyaránt működik az egy gombnyomásos gyors párosítás, illetve a Lokátor és Készülékkereső hálózatokat is támogatja a hangszóró. Gombnyomásra hozhatók elő a csatlakoztatott eszközön futó segédek (Siri, Google Asszisztens), hangparancs egyik rendszerhez sincs.

Hirdetés

Használt Galaxy készülékeket is elkezdett értékesíteni a SES.HU

PR A SES.HU webáruház Samsung mobiltelefonok, táblagépek és azok tartozékainak forgalmazásával foglalkozik már hosszú évek óta. A repertoárjuk néhány hónapja kibővült porszívókkal, TV-kkel, audioeszközökkel – valamint használt Galaxy okostelefonokkal is.

Előzmények

  • Apple blog: Kicsi, de hangos a Beats Pill

    A Beats Pill az amerikai gyártó legkisebb hordozható hangszórója, ami méreteihez képest meglepően jó hangot produkál.

  • Apple blog: Beats Pill XL bemutató

    Fülhallgatóiról és fejhallgatóiról már ismerjük egy ideje a Beats nevű, kizárólag audioval foglalkozó gyártót, most pedig egy hangszórót is kipróbálhattunk tőlük.

Hirdetés