Hirdetés

TDK blog: Kerti partik központja lehet az A28

A hordozható Bluetooth hangszóróknak egyre komolyabb piaca van, rengeteg egyedi felhasználói igény merül fel, a gyártók pedig ezekre igyekeznek nagyon gyorsan reagálni. Többek között a TDK Life on Record is, akik készítettek egészen kicsi, zsebre rakható hangszórót az A12 személyében, de összehoztak egy egészen komoly minőséggel rendelkező, ám viszonylag nehezen hordozható hangdobozt is, ez volt a Q35. Most pedig az A28 Trek Flex-et mutatták be, ami a kisebb partik középpontját is képezheti, ugyanis 360 fokos hallgathatóságot, erőteljes basszusokat és időjárásálló kialakítást kínál.


[+]

A sötétszürke dobozban a hangkeltőn kívül csupán némi dokumentáció és egy USB kábel található, ez utóbbi segítségével tölthetjük fel az eszközt. A készülék 19,7 x 7,2 x 6,4 centiméteres dimenziókkal és 570 grammos tömeggel bír, ami hordozhatóság szempontjából teljesen rendben van, bár azért egy fél literes ásványvizes üveg helyét elfoglalja a táskánkban. A hátulján egy szilikonból készült ajtócska mögött találjuk a főkapcsolót, a microUSB csatlakozót és a 3,5 milliméteres jack bemenetet. A készülék bal oldalára került az NFC chip, a tetején pedig érintőgombokat lelhetünk fel, amikkel be- és kikapcsolhatjuk a hangszórót, felvehetjük/lerakhatjuk a hívásokat, szüneteltethetjük a zenét, hangerőt szabályozhatunk és aktiválhatjuk Bluetooth-keresést.


[+]

A csatlakoztatás AUX kábel segítségével, vagy vezeték nélkül, Bluetooth-on keresztül történhet. Ha ez utóbbi megoldást választjuk, akkor az NFC érintés a legkézenfekvőbb megoldás, de természetesen a hagyományos módszerrel is elvégezhetjük a párosítást, hiszen ha a hangszórón villog a Bluetooth kék ledecskéje, akkor az eszköz látható. A párosítás után egyből hallgathatjuk is kedvenceinket, maximum 8-10 méteres távolságból képes érzékelni a forrás jelét, utána megszakad, de a lejátszás folytatódik, amint visszatérünk a láthatósági körbe.

Az A28 hangminőség szempontjából kimondottan sokat ígér, a Signature Sound és a MaxxBass® technológia segít a jó minőségű hangzás elérésében. A készülékben lévő hangszóró körülbelül középen található, az eszköz pedig elöl-hátul nyitott, és a végeken kettő darab tölcsér is segíti a hang terjedését. A valóságban ez kitűnően működik, körülbelül 360 fokos szögben sugározza a zenét, ráadásul igen erőteljesen, egy átlagos kert területét le tudja fedni zenével különösebb torzítás nélkül. A basszusok nem túl részletesek, de kifejezetten erőteljesek, a középtartomány szintén küzd némi részletességi gonddal, de alapvetően nagyon élvezhetően mutatja meg magát, főleg az énekhangokat illetően. A magasak, nagyon szépen szólalnak meg, itt határozott emelés érezhető a hangkarakterben, ami nagyjából a V formát követi. Az A28 természetesen kihangosítóként is működik, a telefonálás minősége közel tökéletes, a másik fél számára gyakorlatilag észrevehetetlen, hogy nem kézibeszélőn keresztül hallja hangunkat.


[+]

A tesztidőszak alatt a beépített akkumulátor körülbelül 6 órán keresztül működött egy töltéssel, Bluetooth kapcsolattal, közepes hangerőn. Vezetékes módon kapcsolódva természetesen ez sokkal több is lehetett volna. A TDK Life on Record A28 fekete és fehér/szürke színekben érhető el 33 980 forintos áron, ami kifejezetten kedvező, ha az időjárásállóságot, a hangszóró minőségét és teljesítményét, valamint az igényes kialakítást nézzük.

Előzmények