Hirdetés

Apple blog: Audio-Technica WM55 fejhallgató

Újabb fejhallgató érkezett hozzánk a StarKing kínálatából. Az Audio-Technica egyik hordozható modelljéről van szó, melyet jogosan nevezhetünk utcai viseletre tervezett kiegészítőnek, hiszen már első ránézésre ordít róla, hogy stapabíró kiakalítású és erőteljes igénybevételre tervezték. Ennek része az egyik legérdekesebb megoldás, a belső kábelfeltekerő mechanizmus; a fülhallgató baloldali részéből jön ki a szabványis 3,5 milliméteres jack csatlakozó, melyet a fülhallgatón lévő lyukba bedugva egy finom mechanika segítségével feltekerhetjük a nagyjából egy méter hosszúságú kábelt. Ez a csévelési megoldás igen jópofa és persze végtelenül hasznos is, kicsit olyan, mintha a jack-csatlakozó egy kulcs lenne, melyet elfordítva mozgásba lendül a kábel.

Szintén a hordozhatóság jegyében készült maga a keret és a fültányérok is. Utóbbiakon cserélhető a műanyag köröcske, ami alapvetően nyilván arra jó, hogy a fiatalok sárga/kék/zöld színekkel feldobják az egyébként több színben is létező WM55-öt, de persze hordozhatóság szempontjából sem elhanyagolható a megoldás, hiszen ha véletlenül megkarcoljuk a fülest, a tányérokat kicserélve búcsút inthetünk az amortizáció jeleinek is. A fülhallgató kerete (pántja) fémből van, a méret nyilván állítható, a felső rész bőrrel (vagy nagyon jó imitációval) van borítva. Viszont sajnos így is elég kényelmetlen, körülbelül fél-egy óra után elkezdi nyomni az ember fülét, ami a feszességnek és a kisméretű tányéroknak köszönhető. A zajt minimális mértékben szigeteli.

Így lehet cserélni a külső tányérokat
Így lehet cserélni a külső tányérokat

A frekvenciaátvitel 10 Hz és 23 kHz közötti, ami már papíron is jól mutat, de ennél sokkal fontosabb, hogy marha jól szól. Szép, telt hangzása, erőteljes, de nem túlhangsúlyozott mélyei, kellemes középtartománya és erőteljes magasai vannak, én főleg finomabb zenéket hallgattam rajta, egy drum'n'bass őrültnek lehet, hogy kevés lenne, bár az is hallgatható rajta. A 12 890 forintos bruttó végfelhasználói ár ehhez a minőséghez mérten korrektnek mondható; kár, hogy én ennyire kényelmetlennek találtam.

Bocha

Azóta történt

Előzmények