Hirdetés

Apple blog: Macally EcoFanPro teszt

Úgy döntöttünk, hogy ismét kérünk egy kuriózumnak számító kiegészítőt a StarKing kínálatából, ha már forgalmaznak mindenféle izgalmas cuccokat. Pár napja el is hoztunk két nagy szatornyi eszközt, melyek között JBL hangfalak, valamint olcsó és közepes árkategóriájú fülhallgatók is voltak mostani bemutatónk tárgya, a Macally EcofanPro nevű kütyü mellett.

Hogy mi ez a cucc? Egy bambuszból készült, nagyon környezettudatos (és ebből adódóan nagyon menő) notebooktartó "állvány", melyben található két darab, percenként 2300-as fordulatszámon pörgő ventillátor. Ezek egy USB-kábelről veszik fel az áramot, azaz a kiegészítő használata elfoglal egyet az igen értékes csatlakozókból, de ezt máshogy nyilván nem lehet megoldani. Hangsúlyozandó, hogy bár az Apple kiegészítőkre szakosodott Macally gyártja a cuccot, nem feltétlenül MacBookokhoz való, bár azok között is akad egy-két melegedésre hajlamos modell. Más gyártóknál viszont néha becsúsznak olyan notebookok, melyek komoly munka esetén sajnos tényleg igénylik az aktív hűtést, amennyiben nem asztalon használjuk őket annak; annak hiányában ugyanis felmelegíthetik a lábunkat. Na, ezekhez a gépekhez használható egy efféle kiegészítő.

Az eszköz nem apró, kevésbé valószínű, hogy bárki magával fogja cipelni a notebook mellett, inkább otthoni felhasználásra ajánlott. Mérete 38 x 26 x 3,5 centiméter, tömege 1,3 kilogramm, a felhasznált anyag pedig bambusz, mely korrekt minőségben van összerakva. Dőlése egy láb segítségével állítható, a legnagyobb fokozat úgy 25-30 fokos; a notebook ilyenkor sem csúszik le a kiegészítőről, mivel a tetején van egy fadarab, ami meggátolja ebben. Maga a cucc egyébként nagyjából olyan széles, mint egy 15 hüvelykes MacBook Pro, de nyilván ennél nagyobb gépek is ráférnek. A dizájn elég egyedi, de többen így is kenyérvágó deszkának nézték - véleményem szerint akkor is jobban néz ki, mint egy notebooktartó párna. A zajszintje viszonylag alacsony, a gyári adatok szerint 23,5 dB, ez azonban csak akkor igaz, ha ténylegesen fent van a gép a cuccon; ha nincs, akkor a ventillátorok az arcunkba fújják a levegőt, ebből adódóan hangosabbnak tűnnek. Egyébként túl nagy légmozgást nem generálnak, egy szobai ventillátort senki nem fog ezzel helyettesíteni. Ára 11 900 forint; aki mindenképp hűteni szeretné a gépét, egy egészen   szofisztikált és egyedi kiegészítővel teheti meg ennyi pénzért. Van egy kisebb, nem "Pro" nevű verziója is, az nem állítható dőlésszögű, de ugyanennyibe kerül.

Bocha

Azóta történt

Előzmények