Hirdetés

Apple blog: Just Mobile Xtand Pro bemutató

Olvasói igényeknek eleget téve hoztuk el a StarKingtől a Just Mobile nevű tartozékgyártó egyik legfelkapottabb portékáját, az Xtand Pro névre hallgató asztali laptoptartó álványt, melyet kifejezetten aluminiumházas MacBookokhoz ajánl a gyártó. Ennek elsődleges oka, hogy az Apple ezen notebookjaihoz hasonlóan ez is fémből készült, mely ráadásul ugyanolyan színű is, a gép tehát külső szempontjából tökéletesen passzolnak egymáshoz.

Hogy miért érdemes asztali állványt használni? Hogy őszinte legyek, erre a kérdésre az eszköz kipróbálásáig magam sem tudtam a választ, most viszont, hogy egy napja használom, elmondhatom, hogy kényelmes megoldás. A billentyűzet neki köszönhetően úgy 20 fokos szögben van, a kijelző a használt mérettől függően 10-20 centimétert megemelkedik, azaz nyakunkat egyenesebben tarthatuk, miközben ezt a cuccot használjuk, mert nem lefelé kell néznünk. A kiegészítő amolyan "csináld magad" jellegű, mint az egyik ismert bútoráruház, magunknak kell összerakni három részből: az asztalon lévő ovális talpból, a tartórúdból és az X formájú notebooktartóból, de mindösszesen egy darab csavart kell a helyére tekernünk egy pénzérmével, szóval az összeszerelés nem egy nagy mutatvány.


Xtand Pro a hosszabb tartórúddal

Tartórúdból két különböző méretűt kapunk, a rövidebbet akkor kell használnunk, ha a notebook billentyűzetén gépelünk, a magasabbra pedig akkor van szükségünk, ha külső billentyűzettel és egérrel nyomulunk. Én az előbbi megoldásnál maradtam, úgyhogy a rövid tartót szereltem fel, melynek használatával az állvány alja (ami ugye a legalacsonyabban van) csupán pár milliméterre volt az asztaltól, tehát a könyököm simán le tudtam rakni az asztalra, nem a levegőben kellett gépelnem; tegyük hozzá edzésprogramnak nem lenne semmi a dolog. A gépem teljesen stabilan ült a gumiból készült tappancsokkal kibélelt X-ben, az állvány gépelés közben a legkisebb mértékben sem mozgott. A notebookot persze nem csak alulról, hanem elölről is tartja az állvány, az X két alsó szárának vége felemelkedik, tetejük pontosan olyan magasan van, mint az aluházas MacBookok tapipadja melletti rész; magyarán tökéletesen passzol a géphez. Jópofa és kényelmes kiegészítőlről van tehát szó, de az árát finoman szólva is megkérik, jelenleg bruttó 22 990 forintot kell érte az asztalra tennünk. Ha harmad ennyibe kerülne, valószínűleg elgondolkodnék a vásárláson, ezt az összeget viszont egyértelműen sokkalom érte, kiváló kivitelezés és gyönyörű dizájn ide vagy oda. Viszont biztosan van piaca; aki egy félmilliós MacBook Prohoz keres egy stabil állványt, valószínűleg nem fogja sajnálni érte ezt az összeget.

Bocha

Azóta történt

Előzmények