Alkalmazásbemutató: Loopr - Task Switcher (Beta)

A Loopr nemrég jelent meg a Play Áruház kínálatában, majd néhány nap alatt be is járta az androidos alkalmazásokkal foglalkozó blogokat és oldalakat. Egy alternatív alkalmazásváltóról van szó, tele egy rakás jó ötlettel, melyek közül néhányhoz rootolt telefon vagy custom ROM használata szükséges. Ez azonban nem előfeltétele a használatának, a futtatáshoz mindössze egy legalább 2.2-es Androiddal telepített készülékre van szükség. Maga a szoftver ingyenes, néhány képességhez viszont in-app purchase szükségeltetik.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A Loopr nem veszi át az irányítást az alkalmazásváltó gomb felett, az aktiválásához egy, a képernyő aljáról vagy oldaláról indított húzó mozdulat szükséges. Ekkor a szokásos lista helyett egy félkörív mentén sorakoznak az alkalmazások, az egyes oldalak között egy egyszerű, de látványos animációval vált a program. Ujjunkat a kijelölt app felett elengedve elindíthatjuk azt, a kuka ikonra húzva pedig a rendszer bezárja az alkalmazást. A programokat ki is lehet tűzni az ívre, ekkor azok mindig megjelennek majd, azaz akkor is, ha éppen nem futnak a háttérben.

Az újszerű gesztusok mellett a megjelenítés is rendben van, ami egyébként nem is csoda, hiszen leginkább csak lebegő parancsikonokat láthatunk a képernyőn. A működés azonban nagymértékben testreszabható, a beállítások között számos, a külsőre is hatással lévő opciót találunk. Az aktiválási területet a saját szájíz szerint alakíthatjuk ki, az egyes piktogramok mellé a nevet és a verziószámot is ki lehet íratni. A körív színét és az ikonok közötti térközt is át lehet variálni, az egyes vezérlési lehetőségek szabadon kapcsolgathatók. Bizonyos funkciók elővarázsolásához a virtuális pénztárcánkba kell nyúlni. Egy 600 forintos in-app purchase-ért cserébe három újdonság jár, a live preview opció (az éppen kiválasztott app aktuális tartalmát mutatja a háttérben) mellett az ikonkészlet és az indítási animáció is átvariálható.

Mint azt a bevezetőven is említettem, bizonyos funkciók csak rootolt telefonon érhetőek el, némelyikhez pedig speciális custom ROM szükségeltetik. Előbbire példa a vissza gomb ikonként történő megjelenítése, mely ekkor az applikációk parancsikonjai közé kerül majd, illetve az alkalmazás bezárása opció is ekkor aktiválható. Utóbbi többek között az úgynevezett Halo lebegő ablakok engedélyezéséhez szükséges, melyet a Paranoid Android ROM mellett lehet aktiválni. Fontos azonban kiemelni, hogy a rootolás és a custom ROM-ok használata a szoftveres garancia elvesztését vonja maga után, így mi nem ajánljuk ezen módszerek alkalmazását.

Érdekes szerzet a Loopr, számos hasznos és látványos ötletet tartalmaz, melyeket szívesen látna az ember a gyári alkalmazásváltóban is. Az aktiválási mechanizmus azonban több kérdést is felvet. Az oldalról történő startolás esetén a lapozásról és a behúzható felületekről kell lemondani, az alsó térfél pedig a virtuális gombsorral szerelt készülékek esetén jelent problémát. Összességében tehát érdekességnek jó az alkalmazás, a task switcher leváltásáról viszont egyelőre nem győzött meg.

Értékelés: Loopr (Android 2.2+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
7 / 10 pont 9 / 10 pont 10 / 10 pont Android

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: Floatifications

    Az androidos készülékekre elérhető Floatifications a Facebook Home launcher chat head-jeihez hasonló módon jeleníti meg az értesítéseket.

  • Alkalmazásbemutató: JotterPad X

    Új versenyző érkezett a minimalista szövegszerkesztők piacára, a JotterPad X az androidos készülékkel rendelkező tollforgatókat szeretné meghódítani.

  • Tegra Zone - nem csak tegrás eszközökre

    Az NVIDIA játékajánló alkalmazása immár lapkakészlettől függetlenül elérhető az androidos készülékekre.

  • Alkalmazásbemutató: Muzei

    Ma egy élő háttérképet mutatunk be, mely egy egyszerű ötletre épül, az eredmény azonban könnyen fel tudja dobni a főképernyőt.

Előzmények

Hirdetés